Nέα αύξηση κατώτατου μισθού από την Πρωτομαγιά ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της προαναγγελθείσας νέας αύξησης του κατώτατου μισθού περιγράφει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και είναι προγραμματισμένη να μεταδοθεί το βράδυ της Πέμπτης (13/1) στον ANT1.

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε την είδηση που θα προκύψει από τη συνέντευξη: "Η πολιτική μας διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που έγινε το προηγούμενο διάστημα και εξελίσσεται, συνεχίζεται και τώρα. Έχει

αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής".

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το επικρατέστερο από τα σενάρια που βρίσκονται στα τραπέζι θέλει μετά την αύξηση του 2% που δόθηκε στην αρχή του 2022 να ακολουθήσει και νέα εντός του έτους, έτσι ώστε ο κατώτατος μισθός να διαμορφωθεί στα 703 ευρώ από 663 (569,39 ευρώ καθαρά) που είναι από τον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετήσει για τον Μάιο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς να δώσει όμως το ακριβές ποσοστό. Πρόθεση είναι, πάντως, να υπάρξει πιο γενναία αύξηση από το 2% που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Ακριβέστερα, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, ισχύουν τα εξής:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ (569,39 ευρώ καθαρά), από 650 ευρώ προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

κατώτατος μισθόςαύξηση κατώτατου μισθούΜητσοτακης
Keywords
Τυχαία Θέματα