Microsoft: Ρώσοι hackers προσπαθούν να παραβιάσουν τα συστήματα της εταιρείας

20:05 8/3/2024 - Πηγή: Reporter

Η Microsoft δήλωσε, την Παρασκευή (8/3), ότι η ρωσική ομάδα Nobelium, την οποία η εταιρεία αποκαλεί Midnight Blizzard, προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στα εσωτερικά της συστήματα και στα αποθετήρια πηγαίου κώδικα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε δει αποδείξεις ότι η Midnight Blizzard

χρησιμοποιεί πληροφορίες που είχαν, αρχικά, διαρρεύσει από τα εταιρικά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να αποκτήσει ή να προσπαθήσει να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Η απόπειρες αφορούν, μεταξύ άλλων,την απόκτηση πρόσβασης σε ορισμένα από τα αποθετήρια πηγαίου κώδικα και τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας», αναφέρει η Microsoft σε ανάρτηση στο εταιρικό blog.

«Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε βρει στοιχεία ότι έχουν παραβιαστεί συστήματα που φιλοξενούνται από τη Microsoft και απευθύνονται σε πελάτες», σημειώνεται.

Η Microsoft είπε ότι η Midnight Blizzard προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μοιράζονται μεταξύ της Microsoft και των πελατών της, με την εταιρεία να προσεγγίζει τους πελάτες που επηρεάζονται, ώστε να τους βοηθήσει.

«Η Midnight Blizzard αύξησε τον όγκο ορισμένων πτυχών της επίθεσης, όπως στις επιθέσεις σε κωδικούς πρόσβασης, κατά 10 φορές τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ήδη μεγάλο όγκο που είδαμε τον Ιανουάριο του 2024», αναφέρει η Microsoft, τονίζοντας πως έχει ενισχύσει τις επενδύσεις και τις προσπάθειές της ώστε να ενισχύσει τον τομέα της ασφάλειας, για να αμυνθεί στην επίθεση, ενώ έχει, επίσης, αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου.

Η εταιρεία ανέφερε για πρώτη φορά κυβερνοεπίθεση από τη Nobelium τον Ιανουάριο, όταν η ρωσική ομάδα χάκαρε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κορυφαίων στελεχών. Τότε, η Microsoft δήλωσε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία πως η ομάδα είχε πρόσβαση σε δεδομένα πελατών, σε συστήματα παραγωγής ή σε πηγαίο κώδικα.

Λίγο μετά την επίθεση στη Microsoft, η Hewlett Packard Enterprise δήλωσε, επίσης, πως το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της - το οποίο βασίζεται στο cloud- είχε παραβιαστεί.

Η Nobelium θεωρείται μέρος της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ είναι επίσης γνωστή ως Cozy Bear, APT29 ή Midnight Blizzard. Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δυτικών χωρών και εταιρειών, καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου της στην Ουκρανία.

Τον Δεκέμβριο του 2023, το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας δήλωσε ότι η Ρωσία είχε στοχεύσει πολιτικούς, δημοσιογράφους και δημόσιους υπαλλήλους σε μια πολυετή «εκστρατεία κακόβουλης κυβερνοδραστηριότητας», που είχε στόχο να υπονομεύσει τη δημοκρατία.

#Microsoft #ΡΩΣΟΙ_HACKERS #κυβερνοεπίθεση
Keywords
Αναζητήσεις
microsoft-rosoi-hackers-prospathoun-na-paraviasoun-ta-systimata-tis-etaireias.htm
Τυχαία Θέματα
Microsoft, Ρώσοι,Microsoft, rosoi