Metron Analysis: Όλα ανοικτά για τα κόμματα που θα μπουν Βουλή

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα επίπεδα των 20 μονάδων, κάτι που σημαίνει ότι είναι σίγουρη η νίκη Μητσοτάκη αλλά και η αδυναμία του κ. Τσίπρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος των εκλογών του Μαΐου.

Όσο για τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή, όλα είναι ανοικτά, ακόμη και να έχουμε την παρουσία 9 κομμάτων.

Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα του τελευταίου εκλογικού βαρόμετρου της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας με δείγμα 1.302 άτομα, έγινε την περίοδο 15 – 21 Ιουνίου κι ενσωματώνει το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, την σφοδρή αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό και τις συζητήσεις που αφορούν τόσο τη μειονότητα στη Ροδόπη όσο και την χρησιμότητα του φράχτη στον Έβρο.

Η μάχη της ΝΔ για να κατακτήσει ξεκάθαρη αυτοδυναμία συνεχίζεται και μόνο στο πολύ ευνοϊκό σενάριο να ξεπεράσει κατά πολύ τα ποσοστά της 21ης Μαΐου θα μπορεί να χαμογελά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron, παρατηρείται μια κάμψη στα ποσοστά της ΝΔ, μια σταθερότητα σε αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και μια σκληρή μάχη για Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, ΜέΡΑ 25 και τους νεοεμφανιζόμενους «Σπαρτιάτες» που υποστηρίζονται από τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, να ξεπεράσουν το 3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 33,9%, χάνοντας από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας 1,5 μονάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται μόλις στο 17,6%, αλλά 0.5% πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και τη διαφορά να υποχωρεί από τις 18,3 μονάδες στις 16,3 μονάδες.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 9.9% (από 10.1%) με εμφανή σταθερότητα στα ποσοστά, αλλά χωρίς μεγάλη δυναμική, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6.2% ενώ στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,2% και το κόμμα Νίκη με 3%. Εκτός Βουλής στην πρόθεση ψήφου μένει η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ 25 με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 2,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος, δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές, είναι σχεδόν στις 10 μονάδες, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν 1 στους 10 ψηφοφόρους δεν έχει ακόμη αποφασίσει που θα ρίξει την ψήφο του, αλλάζοντας τα δεδομένα κυρίως ως προς την αυτοδυναμία της ΝΔ και ως προς τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις εκλογές 2023 ΕΔΩ

πρόθεση ψήφουδημοσκόπησηεκλογές 2023
Keywords
Αναζητήσεις
metron-analysis-ola-anoikta-gia-ta-kommata-pou-tha-boun-vouli.htm
Τυχαία Θέματα
Metron Analysis, Όλα, Βουλή,Metron Analysis, ola, vouli