Metron Analysis: Κέρδη για ΝΔ- Οριακή διαφορά ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης

Ανακάμπτουν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Μάιο, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Πέμπτης (22/5).

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει 30,2%, ποσοστό που είναι εμφανώς αυξημένο τόσο από εκείνο

των ευρωεκλογών του 2024 (28,3%) όσο και από εκείνο της ίδιας μέτρησης του Απριλίου (27,3%), καθώς φαίνεται να το βοηθά ότι η υπόθεση των Τεμπών δεν ήταν τις τελευταίες εβδομάδες το κυρίαρχο ζήτημα στον δημόσιο λόγο.

Η μεγάλη μάχη δίνεται όμως για την δεύτερη θέση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας που η διαφορά τους είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Ειδικότερα, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου παίρνει το 14,2% έναντι 14% του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται τρίτο ωστόσο τα δύο κόμματα ακολουθούν αντιστρόφως ανάλογη πορεία γεγονός που μπορεί να γεμίζει αισιοδοξία την Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αυξάνει αισθητά τα ποσοστά του σε σχέση με τον Απρίλιο (12,5%) ενώ η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζει κάμψει σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας (15%).

Πτώση παρουσιάζει και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που από το 10,4% του Απριλίου υποχωρεί στο 8,6%, ενώ καθηλωμένος μοιάζει να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που από το 6,9% υποχωρεί στο 6,1%. Τις δυνάμεις του διατηρεί το ΚΚΕ (8,7%), ενώ η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου παρουσιάζει τάσης εξαΰλωσης συγκεντρώνοντας μόλις 1,8%.

Στον αντίποδα, ώθηση από το πρόσφατο ιδρυτικό του συνέδριο φαίνεται να παίρνει το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη που από το 1,7% του Απριλίου σκαρφαλώνει στο 3%.

Ωστόσο, παρά την παραπάνω εικόνα η κοινωνία εμφανίζεται στην πλειοψηφία της βαθιά απογοητευμένη με το 63% να δηλώνει πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ τόσο η αξιολόγηση της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι αρνητική με 69% και 67% αντίστοιχα. Τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες παραμένουν Ακρίβεια, Οικονομία και κρίση θεσμών.

Τέλος, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «Κανένας» με 39% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 27%. Διψήφιο ποσοστό καταγράψει από τους υπόλοιπους μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 10%.

#δημοσκόπηση #Metron_Analysis #Νέα_Δημοκρατία #Πασοκ #ΠΛΕΥΣΗ_ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
metron-analysis-kerdi-gia-nd--oriaki-diafora-pasok-kai-plefsis.htm
Τυχαία Θέματα