Meta: Η μετοχή της «σκαρφαλώνει» εν μέσω 11.000 απολύσεων

Η απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να απολύσει 11.000 υπαλλήλους της Meta σε συνδυασμό με άλλες οικονομικές περικοπές που θα κάνει η εταιρεία, φαίνεται πως αρχίζει να δημιουργεί ένα περιβάλλον ασφαλείας για τους επενδυτές.

Ο CEO της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινωσε με επιστολή του προς τους εργαζόμενους την Τετάρτη 9/11, ότι ο «τεχνολογικός γίγαντας» θα απολύσει περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού του και δεν θα κάνει άλλες

προσλήψεις μέχρι το Μάρτιο του επόμενου χρόνου.

Οι απολύσεις και άλλες περικοπές δαπανών που έγιναν από την εταιρεία, συνέβησαν εξαιτίας των οικονομικών δεδομένων του Οκτώβρη, αναφορικά με το τέταρτο οικονομικό τετράμηνο, ωστόσο προειδοποιήσεις υπήρχαν και από νωρίτερα. Στην επιστολή αναφέρεται οτι οι οικονομικές δαπάνες για το επόμενο έτος, θα μειωθούν από 96 δισεκατομμύρια έως 101 δισεκατομμύρια δολάρια(φέτος) σε 94 δισεκατομμύρια έως 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πως αντέδρασαν οι αγορές

Η μετοχή της Meta γνώρισε άλμα 4,9% κατά τον τελευταίο έλεγχο στο Χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές είδαν τις απολύσεις και τις ευρύτερες περικοπές με καλό μάτι, θεωρόντας πως ο τεχνολογικός κολοσσός θα μπει σε φάση ανάκαμψης.

Η μετοχή της Meta είχε κατρακυλήσει κατά 71% μέσα στη χρονιά , καθώς η αύξηση των επιτοκίων και οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση έκαναν τους επενδυτές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις.

Αμέσως μετά την οικονομική ενημέρωση μέσα στον Οκτώβριο οι μετοχές της βυθίστηκαν λίγο λιγότερο από 20%.

Η επόμενη μέρα για την Meta

Η εταιρεία δήλωσε σήμερα Τετάρτη 9/11 πως αναμένει ότι οι απώλειες θα συνεχίσουν να υφίστανται για το τμήμα Reality Labs, το οποίο έχει ζημιώσει την εταιρεία περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Ο Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε ότι είχε κάνει λάθη σε μεγάλες επενδύσεις της Meta. «Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάστηκαν», έγραψε.

Η εταιρεία είπε ότι τα πακέτα απόλυσης 16 εβδομάδων που προσφέρει στους απολυμένους υπαλλήλους δεν θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στο κόστος της.

MetaΖούκερμπερκ
Keywords
Τυχαία Θέματα