Η Hapag Lloyd συνεχίζει να παρακάμπτει την Ερυθρά Θάλασσα

Ο ναυτιλιακός κολοσσός Hapag-Lloyd δήλωσε ότι θα κρατήσει τα πλοία του μακριά από την Ερυθρά Θάλασσα παρά την έναρξη της επιχείρησης του συνασπισμού δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την προστασία της κύριας διαδρομής της εμπορικής ναυτιλίας από επιθέσεις ανταρτών.

Η γερμανική ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την αναδρομολόγηση των πλοίων της μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας, σε μια παράκαμψη πολλών χιλιάδων μιλίων, που οφείλεται

στο κύμα επιθέσεων εναντίον εμπορικών πλοίων από αντάρτες της Υεμένης που ενεργούν προς υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Στα περιστατικά επλήγησαν κάθε είδους πλοία, από πετρελαιοφόρα μέχρι containerships, ωθώντας τους πλοιοκτήτες σε αποφυγή της διαδρομής. Αυτό συνεπάγεται καθυστερήσεις και επιπλέον κόστος που θα μπορούσαν τελικά να πλήξουν τους καταναλωτές, σημειώνει το Bloomberg. Δεν υπάρχουν σημάδια εκτόνωσης της κατάστασης, ενώ χθες Τρίτη χτυπήθηκε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC United VIII.

Η επιχείρηση «Φύλακες Ευημερίας» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε τη δράση της την περασμένη εβδομάδα με στόχο τον περιορισμό της απειλής για το παγκόσμιο εμπόριο που προκαλεί ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς. Οι μαχητές, που εδρεύουν στην Υεμένη, δηλώνουν ότι ενεργούν προς υποστήριξη των Παλαιστινίων στοχεύοντας πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ. Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή επιθυμούν να αποφύγουν μια πολύ βαριά απάντηση, που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Για ορισμένες εταιρείες, η εν λόγω επιχείρηση παρείχε διαβεβαιώσεις. Η δανέζικη Moller-Maersk, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, δήλωσε ότι ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τα ταξίδια μέσω Ερυθράς Θάλασσας. Η γαλλική CMA CGM ανακοίνωσε, επίσης, την Τρίτη, ότι επεξεργάζεται σχέδια για σταδιακή αύξηση του αριθμού των πλοίων που θα στείλει στη Διώρυγα του Σουέζ. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί από τότε που εντάθηκαν οι επιθέσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προβλέπονται μεγάλες διαταραχές.

Ορισμένα πλοία προτιμούν να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα τη νύχτα, ώστε να αποφύγουν επιθέσεις με drone.

#HAPAG_LLOYD #Ερυθρά_Θάλασσα #Χούτι #Χούθι #ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ_ΣΕ_ΠΛΟΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
i-hapag-lloyd-synechizei-na-parakabtei-tin-erythra-thalassa.htm
Τυχαία Θέματα