JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στο business plan της Τρ. Πειραιώς

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε ο αμερικανικός οίκος JP Morgan, «ανεβάζοντας» παράλληλα τις εκτιμήσεις του για την κερδοφορία με αφορμή το νέο business plan που παρουσίασε η ελληνική τράπεζα, στο πλαίσιο

της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου της μετοχής της Πειραιώς στα 5,35 ευρώ από 5 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Παράλληλα, αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για τη χρονική περίοδο 2024-2026 κατά 4%, 4% και 3%, αντίστοιχα, αλλά και για τα βασικά έσοδα κατά 3% και 1% στη βάση των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες, που αντισταθμίζουν κατά βάση από τις υψηλότερες – κατά 6% και 5% – δαπάνες.

Η αμερικανική τράπεζα ανεβάζει τον πήχη και για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2024-2026, τα οποία θα διαμορφωθούν στα 0,97 δισ. ευρώ και 0,92 δισ. ευρώ, για το 2025 και για το 2026, αντίστοιχα και είναι ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις της διοίκησης της τράπεζας για περίπου 0,9 δισ. ευρώ φέτος, αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις για περίπου 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2025-2026, με τη διαφορά να προέρχεται κυρίως από την άποψη της JP Morgan για τα χαμηλότερα επιτόκια της ΕΚΤ.

«Οι μετοχές της Πειραιώς διαπραγματεύονται με P/E στις 5,7 φορές το 2025 μετά το κουπόνι και 0,6 φορές τον δείκτη P/TBV. Είμαστε overweight στη μετοχή με 35% δυνητικό περιθώριο ανόδου στην τιμή-στόχο μας», τονίζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη θεμελιώδη ανατροπή, μειώνοντας τα NPEs κατά πάνω από 20 δισ. ευρώ από το τέλος του 2020 και παρέχοντας σημαντικές βελτιώσεις στο franchise της, με κανονικοποιημένη καθαρή κερδοφορίας που έφτασε το €1,0 δισ. το 2023 και αντιστοιχεί σε δείκτη αποδοτικότητας RοTE περίπου 17%.

Η επιδίωξη της τράπεζας να διατηρήσει την κερδοφορία στο τρέχον ανώτατο επίπεδο είναι φιλόδοξη, ωστόσο το σχέδιό μας φαίνεται ισορροπημένο και συνεκτικό και είμαστε καθησυχασμένοι από το ισχυρό ιστορικό υλοποίησης της διοίκησης τα τελευταία χρόνια», εξηγούν, μεταξύ άλλων.

#JP_Morgan_Chase_&_Co #Τράπεζα_Πειραιώς_ #overweight #Τιμή_στόχος
Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-psifos-ebistosynis-sto-business-plan-tis-tr-peiraios.htm
Τυχαία Θέματα