AFII: Κοντά στους στόχους για το πράσινο ομόλογο η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που συνδέονται με πράσινο ομόλογο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με το Anthropocene Fixed Income Institute.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ΔEH δε θα καταβάλει επιπλέον πληρωμή στους επενδυτές του ομολόγου ως «ποινή» για την απώλεια του στόχου βιωσιμότητας, όπως προεξοφλεί η

τρέχουσα αποτίμηση του ομολόγου.

Τα ομόλογα βιωσιμότητας,συνήθως, απαιτούν από τους εκδότες τους να πληρώσουν επιπλέον, αν χάσουν προκαθορισμένους περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς στόχους. Η αποτυχία της ΔEH, το 2022, να πιάσει τον στόχο βιωσιμότητας που συνδέονταν με ομόλογο λήξης του 2026 πυροδότησαν φήμες ότι θα χάσει και τον στόχο της φετινής χρονιάς, ο οποίος συνδέεται με ομόλογο λήξης του 2028.

«Η αγορά φαίνεται πώς δεν έχει «χωνέψει» ακόμα αυτή τη νέα πληροφορία» τόνισε η επικεφαλής έρευνας του AFII, Τζο Ρίτσαρντσον.

Το πράσινο ομόλογο της ΔEH περιλαμβάνει στόχο για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 57% ώς το 2024. Το AFII ανέφερε ότι στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα, τα οποία περιλάμβαναν λεπτομέρειες για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, της δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι έχει επιτύχει τον στόχο.

Η παρουσίαση καταδεικνύει μια «δέσμευση στη μείωση εκπομπών ρύπων, για την οποία μπορεί να δημιούργησε κίνητρα η ύπαρξη ενός ομολόγου βιωσιμότητας».

#ΔΕΗ #AFII #Πράσινο_ομόλογο #ΣΤΟΧΟΙ
Keywords
Αναζητήσεις
afii-konta-stous-stochous-gia-to-prasino-omologo-i-dei.htm
Τυχαία Θέματα