JP Morgan: Μειώνει σε underweight τη σύσταση των ευρωπαϊκών μετοχών

13:28 9/5/2023 - Πηγή: Reporter

Αλλάζει στάση για τις ευρωπαϊκές μετοχές η JP Morgan, η οποία εδώ και καιρό διατηρούσε την προτίμησή της εκεί έναντι των μετοχών των ΗΠΑ, αφού πλέον γυρίζει τη στάση της σε underweight.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη τράπεζα είναι overweight στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και πιο μικρές αγορές στο περιβάλλον των ανεπτυγμένων όπως η Ελβετία.

Ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική για τις αναδυόμενες αγορές, όπου τηρεί στάση neutral έναντι των ανεπτυγμένων, και διατηρεί underweight στάση στις ΗΠΑ προσθέτοντας και την Ευρωζώνη.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι μετοχές στην Ευρώπη ευνοήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την πτώση της τιμής στο φυσικό αέριο και από την επαναλειτουργία της Κίνας. Πλέον οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι η long θέση του consensus των αναλυτών.

Παράλληλα, η JP Morgan εξηγεί ότι η Ευρωζώνη είναι ένα παγκόσμιο κυκλικό trade. «Η βελτίωση στην δραστηριότητα της Ευρωζώνης είναι πιθανότατα πίσω μας, σε αντίθεση με την ΕΚΤ που είναι πιθανό να παραμείνει αυστηρή στην πολιτική της για τα ευρωπαϊκά επιτόκια, λόγω του επίμονου πληθωρισμού. Η περιοχή εξακολουθεί να εμφανίζει φθηνές αποτιμήσεις, αλλά ιστορικά όταν προεξοφλείται ύφεση στις ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές μετοχές υποαποδίδουν», τονίζουν οι αναλυτές.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι οι πιο αμυντικοί κλάδοι, όπως τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι υπηρεσίες υγείας, θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο β ’εξάμηνο, λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και της ανατροπής των δεικτών PMI. Επίσης, φέτος είναι underweight στις μετοχές αξίας, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν overweight.

Στο πλαίσιο αυτό - και ενώ εκτιμά πως οι μετοχές ανάπτυξης θα υπεραποδώσουν των μετοχών αξίας φέτος, ενώ είναι επίσης πιο εποικοδομητική για τον κλάδο της τεχνολογίας από τον περασμένο Οκτώβριο, η JP Morgan δεν περιμένει ότι η τεχνολογία θα συνεχίσει να αποδίδει τόσο ισχυρά όσο έχει κάνει μέχρι σήμερα.

JP Morganευρωπαϊκές μετοχέςΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα