Χρηματιστήριο: Οριακές διακυμάνσεις στην προσπάθεια για το 5x5

13:28 9/5/2023 - Πηγή: Reporter

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται την Τρίτη (9/5) στη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που επιδιώκει να καταγράψει το πέμπτο σερί θετικό αποτέλεσμα και να «βαδίσει» προς το ρεκόρ έτους των 1.133 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο -0,05% και στις 1.121,33 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 12,86 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE ανεβαίνει κατά 0,29% στις 2.736,73 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει αντίστοιχη άνοδο κατά 0,30%

στις 866,10 μονάδες.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε χθες (8/5) την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Λεωφόρος Αθηνών, που άντλησε σημαντική στήριξη από τις τράπεζες και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Χαρακτηριστικά οι τράπεζες έτρεξαν ένα«ράλι» κοντά στο 3,5% με την Εθνική μάλιστα να φτάνει το +4,88% και να φτάνει τα 5,2 ευρώ.

Αναφορικά με τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων, η Alpha Bank κατέγραψε κέρδη 162 εκατ. ευρώ , ενώ την Πέμπτη (11/5) τη «σκυτάλη» παίρνει η Τιτάν.

Βρισκόμαστε επίσης στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να ξεκαθαρίζουν κάπως το τοπίο, αλλά τους διεθνείς οίκους να επιμένουν ότι το σενάριο για σχηματισμό κυβέρνησης είναι μάλλον απίθανο και ποντάρουν στο δεύτερο γύρο στα μέσα Ιουλίου.

Το σενάριο αυτό εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει ένα κλίμα επιλεκτικότητας στο επενδυτικό κοινό για το επόμενο διάστημα, καθώς αν δεν υπάρξει άμεσα σχηματισμός κυβέρνησης θα καθυστερήσουν μια σειρά από νομοσχέδια και μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, με τις επενδυτικές διαθέσεις να ταλανίζονται από την επερχόμενη ανακοίνωση του ετήσιου πληθωρισμού για το μήνα Απρίλιο, μέσα στην εβδομάδα.

Αντίστοιχα, διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τα μάκρο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Tέλος, ελαφρά πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτή την εβδομάδα να στρέφεται κυρίως στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Το ταμπλό στο Χ.Α

Σχετικα με τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της ΑLPHA BANK ανεβαίνει κατά 1,33%, της ΕΤΕ (+0,08%), της ΠΕΙΡΑΙΩΣ (+0,17%) και της EUROBANK διολισθαίνει κατά 0,11%.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΒΑΞ (+3,04%), της ΔΕΗ (+0,62%), της COCA COLA (+1,94%), της ΡΕΒΟΙΛ (+1,80%) και της JUMBO (+0,55%).

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,79%), της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,73%), ΜΙG (-4,13%), της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (-0,16%) και της ΟΛΠ (-1,63%).

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση (σύνολο μετοχών του Χ.Α.).

Χρηματιστήριο ΑθηνώνΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑκέρδημετοχέςΓενικός ΔείκτηςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα