JP Morgan: Overweight στις ελληνικές μετοχές- Προβλέπει περαιτέρω «ράλι»

Παράλληλα με την ανοδική πορεία που ακολουθεί από τη Δευτέρα (21/8) το Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνει και την «ψήφο εμπιστοσύνης» των μεγάλων οίκων με την JP Morgan σε σημερινό της report, να υπογραμμίζει την overweight στάση που τηρεί στην Ελλάδα.

Ο οίκος επισημαίνει αρχικά ότι το «ράλι» ύψους 38% που σημειώνεται από τις αρχές του 2023, έχει

ακόμα μέλλον δεδομένου ότι:

1) Yπάρχουν ελκυστικές αποτιμήσεις με το εκτιμώμενο μελλοντικό δείκτη P/E 12μήνου στις 6 φορές και 49% φθηνότερες σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές,

2) Συντελούνται συνεχιζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ενισχύονται από την εκλογική νίκη της ΝΔ οι οποίες θα διατηρήσουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ υψηλότερα από το αντίστοιχο της Ε.Ε και την κάνουν ανθεκτική στους κινδύνους παγκόσμιας ύφεσης, και

3) Οι ελληνικές τράπεζες παρουσιάζουν συνεχιζόμενη δυναμική, ενώ παράλληλα η JP Morgan συμφωνεί με τις προσδοκίες του consensus ότι η επενδυτική βαθμίδα έρθει φέτος και θα ενισχύσει περαιτέρω το κλίμα.

Όπως συμπληρώνει, μια σειρά από ισχυρά αποτελέσματα β 'τριμήνου από τις ελληνικές τράπεζες, ενισχύει την προτίμησή της για την ελληνική κεφαλαιαγορά στην περιοχή των αναδυόμενων αγορώνι.

Οι ελληνικές τράπεζες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με μέση έκπληξη 17% στα κέρδη.

Αυτό αποδίδεται στην ισχυρή ανάπτυξη των καθαρών εσόδων από τόκους NII, την αποδοτικότητα κόστους και την αξιοπρεπή ανάπτυξη νέων δανείων.

Τονίζει επίσης τη σημασία του guidance των διοικήσεων που συνεχίζει να αναθεωρείται υψηλότερα.

Έτσι, με εκτιμώμενο δείκτη P/BV 12μήνου στο 0,6x, οι ελληνικές τράπεζες συγκαταλέγονται μεταξύ των φθηνότερων τραπεζών στην αναδυόμενη Ευρώπη.

Με ισχυρή απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROE (10,6%) σε σχέση με αγορές χαμηλής απόδοσης όπως ο δείκτης Euro Stoxx Banks (10,2%), η Πειραιώς προστέθηκε στον MSCI EMEA στην πρόσφατη τριμηνιαία αναθεώρηση του οίκου τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία που αφορούν την τοποθέτηση φανερώνουν ότι παρά το δυνατό ράλι από της αρχές του έτους, το επενδυτικό κοινό είναι έντονα underweight στη χώρα με το 57% των EM funds να κατέχουν μηδενική και ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με θέση πάνω από 2% και θέση overweight έναντι του δείκτη αναφοράς 0,4%, σύμφωνα με το EPFR.

Ανεπίσημα, τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, απουσιάζουν επίσης, κάτι που προκαλεί απορία, αν υπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα αμοιβαία κεφάλαια με τις καλύτερες επιδόσεις στους τομείς των τραπεζών της Ευρωζώνης.

Η JP Morgan τονίζει ακόμα ότι αυτό που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ελληνικές μετοχές είναι οι αναβαθμίσεις στην ανάπτυξη των ΗΠΑ για το β' εξάμηνο, που έχουν ήδη οδηγήσει τους οικονομολόγους της Ευρώπης να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για την Ευρωζώνη.

Επί του παρόντος, η Ελλάδα αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη κοντά στο 2% φέτος, αρκετά υψηλότερη από το 0,7% που προβλέπει η αμερικάνικη τράπεζα για την Ευρωζώνη.

JP MorganΧρηματιστήριο Αθηνώνελληνικές μετοχέςoverweight
Keywords
Αναζητήσεις
jp-morgan-overweight-stis-ellinikes-metoches--provlepei-peraitero-rali.htm
Τυχαία Θέματα
JP Morgan, Overweight, - Προβλέπει,JP Morgan, Overweight, - provlepei