Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών- «Παίζονται» οι 1.300 μονάδες

Αν και αποφασισμένο να αφήσει πίσω την περίοδο των 4 αρνητικών εβδομάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών, δέχεται πιέσεις την τελευταία ώρα με αποτέλεσμα να χάνει προσωρινά τις 1.300 μονάδες παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά.

Αναλυτικά, λίγο μετά τη 13.30 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στο -0,26% και στις 1.297,12 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Ακόμα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE υποχωρεί κατά 0,21% στις 3.158,64 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κατά 0,32% στις 1.064,62

μονάδες.

Η επιστροφή στα κέρδη αυτή την εβδομάδα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο boost που έχουν προσφέρει οι ελληνικές τράπεζες στο ταμπλό, με την Deutsche Bank να ανεβάζει χθες για μία ακόμα φορά την τιμή-στόχο τους, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα την Alpha Bank.

Με την πάροδο του καλοκαιριού, θα ενισχυθούν και τα νέα επιχειρηματικά deals, με τη Eurobank σήμερα να αποκτά ποσοστό 17,3% στην Ελληνική Τράπεζα, με το μερίδιό της να ανέρχεται πλέον σε 46,5%, ενώ με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα κατατεθεί Δημόσια Πρόταση για να εξαγοραστούν και οι υπόλοιπες μετοχές.

Θετικά παραμένουν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία με την ΤτΕ σε έκθεσή της να καταγράφει πάνω από 10 εκατ. ταξιδιώτες στην Ελλάδα το εξάμηνο, ενώ «άλμα» 26% εμφανίζει η τουριστική κίνηση στη χώρα έως τα τέλη Ιουνίου.

Πάνω από 5 δισ. ευρώ παρουσιάζεται το ταξιδιωτικό πλεόνασμα, ωστόσο σημειώνεται πτώση στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, έπειτα από την καλύτερη ημέρα του Αυγούστου που κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στο ξεκίνημα της τρέχουσας εβδομάδας.

Μικτά πρόσημα σημείωσαν οι μεγαλύτεροι δείκτες των αγορών σε Ασία και Ωκεανία σήμερα το πρωί, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζει σε ευρήματα ιδιωτικών ερευνών για την επιχειρηματική δραστηριότητα σε Αυστραλία και Ιαπωνία, αλλά και στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Σιγκαπούρη.

Τέλος, με μικρά κέρδη άνοιξαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έμφαση στα κέρδη των εισηγμένων εταιριών, αλλά και στις δηλώσεις των στελεχών της Fed στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Wyoming την Παρασκευή, προκειμένου να λάβουν περισσότερα σημάδια για τη νομισματική πολιτική. Το ταμπλό στο Χ.Α

Δείτε τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση ΕΔΩ

χρηματιστήριομετοχέςΓενικός ΔείκτηςΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιέσεις, Χρηματιστήριο Αθηνών- Παίζονται, 1 300,pieseis, chrimatistirio athinon- paizontai, 1 300