Handelsblatt:Η πρόβλεψη για «έκρηξη ανάκαμψης» μετά την πανδημία θα διαψευστεί

14:13 3/1/2022 - Πηγή: Reporter

Απαισιόδοξη είναι η πρόβλεψη του Ινστιτούτου Μελετών της Handelsblatt, καθώς αναθεωρεί τα όσα «έβλεπε» για «εκρηκτική ανάκαμψη» της γερμανικής οικονομίας μετά την πανδημία.

Όπως επισημαίνει, μετά το τέλος της πανδημίας, η προστασία του κλίματος και η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού θα επιβραδύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου θεωρούν ότι για το 2022 η ανάπτυξη θα φθάσει στο 3,4%, κατά 0,3% χαμηλότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ το 2023 η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,3%.

«Η γερμανική οικονομία δύσκολα θα σημειώσει ανάπτυξη

κατά το χειμερινό εξάμηνο. Λόγω της μάχης της πανδημίας, η μακροοικονομική ζημιά είναι πιθανό να είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι κατά τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ακόμη όμως και αν η πανδημία ξεπεραστεί το ερχόμενο καλοκαίρι και τα προβλήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού επιλυθούν σταδιακά, είναι απίθανο να σημειωθεί εκρηκτική ανάκαμψη.

Από τα μέσα του τρέχοντος έτους, τα διαρθρωτικά προβλήματα της γερμανικής οικονομίας θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο», δήλωσε ο πρόεδρος του HRI Μπερτ Ρούρουπ.

Ταυτόχρονα, πάντως, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει αιφνίδια οικονομική ύφεση κατά τον χειμώνα που διανύουμε. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθεί από το β' τρίμηνο του έτους, αλλά η έκρηξη ανάπτυξης που αναμενόταν από πολλούς αναλυτές για μετά την πανδημία, δεν πρόκειται μάλλον, εκτιμά το HRI, να συμβεί καθόλου.

HandelsblattΓΕΡΜΑΝΙΚΗ΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανίαπανδημία
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα