Google: Προειδοποιεί τους εργαζομένους για περικοπές...επενδύοντας στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι θα υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας φέτος, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να μετατοπίζει τις επενδύσεις της σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Σε ένα σημείωμα με τίτλο «οι προτεραιότητες του 2024 και η επόμενη χρονιά» που έλαβαν οι εργαζόμενοι το βράδυ της Τετάρτης, ο Pichai δήλωσε ότι «έχουμε φιλόδοξους στόχους και θα επενδύσουμε στις μεγάλες μας προτεραιότητες φέτος».

Στο σημείωμα, το οποίο περιήλθε στην

κατοχή του CNBC, ο Pichai δήλωσε ότι η ηγεσία της εταιρείας ετοιμάζεται να μοιραστεί τους στόχους της AI για το έτος αυτή την εβδομάδα και θα δημοσιεύσει τα 2024 OKRs (στόχοι και βασικά αποτελέσματα).

«Η πραγματικότητα είναι ότι για να δημιουργήσουμε την ικανότητα για αυτή την επένδυση, πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές», έγραψε ο Pichai. Για ορισμένες ομάδες αυτό σημαίνει την κατάργηση ρόλων, η οποία περιλαμβάνει «την αφαίρεση επιπέδων για την απλοποίηση της εκτέλεσης και την αύξηση της ταχύτητας», πρόσθεσε.

Τα τελευταία μηνύματα του Pichai σηματοδοτούν συνεχείς περικοπές κόστους στην Google μετά από πολυάριθμους γύρους απολύσεων που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης.

Η Google περιέκοψε επίσης ορισμένα προνόμια καθώς και φορητούς υπολογιστές και εξοπλισμό.

Ο Pichai δήλωσε στο υπόμνημα της Τετάρτης (17/1) ότι, «για να είμαστε ειλικρινείς, ορισμένες ομάδες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποφάσεις κατανομής πόρων». Ενώ, πρόσθεσε ότι οι απολύσεις δεν θα έχουν την κλίμακα των περσινών μειώσεων και «δεν θα αγγίξουν κάθε ομάδα».

Οι μετοχές της μητρικής Alphabet της Google σημείωσαν άλμα 55% πέρυσι, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν μετά από ένα βίαιο 2022, εν μέρει λόγω του ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο επέστρεψαν σε διψήφια αύξηση παράλληλα με την ανάκαμψη της αγοράς ψηφιακών διαφημίσεων.

Τον περασμένο μήνα, η Google λάνσαρε το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της, το Gemini. Σε ορισμένες δοκιμές, οι επιδόσεις του μοντέλου ξεπέρασαν σταδιακά το μοντέλο GPT-4 της OpenAI, δημιουργού του ChatGPT.

#Google #CEO #τεχνητή_νοημοσύνη #Περικοπές #εργαζόμενοι
Keywords
Αναζητήσεις
google-proeidopoiei-tous-ergazomenous-gia-perikopesependyontas-stin-techniti-noimosyni.htm
Τυχαία Θέματα
Google, Προειδοποιεί,Google, proeidopoiei