Goldman Sachs- ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Μάιο

11:18 1/3/2023 - Πηγή: Reporter

Συνέχεια στην αυστηρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «βλέπει» η Goldman Sachs, αφού πλέον αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμησή της για τα επιτόκια, αναφέροντας ότι πλέον περιμένει από την κεντρική τράπεζα να τα αυξήσει κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη πρόβλεψή της, η Goldman Sachs ανέμενε ότι η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει τον Μάιο μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

«Αν και μια μικρότερη αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης είναι ακόμα πιθανή τον Μάιο, δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι το βασικό σενάριο και διατηρούμε την άποψη ότι το Δ.Σ. της τράπεζας θα διατηρήσει τα επιτόκια στην κορυφή τους μέχρι το δ' τρίμηνο του 2024», αναφέρουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά συνολικά 300 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο του 2022 και έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει άλλη μια αύξηση κατά 50 μονάδες στη συνεδρίαση του Μαρτίου στην προσπάθειά της τα μειώσει τον πληθωρισμό.

Goldman SachsΕΚΤεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα