Fed (Beige Book): Στάσιμη η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ

Η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ παρουσίασε «λίγη ή καθόλου αλλαγή» τις τελευταίες εβδομάδες για τις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες της Federal Reserve, εν μέσω ενδείξεων ότι η αγορά εργασίας «ψύχεται» στις περισσότερες περιοχές της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη (17/1) η κεντρική τράπεζα στην έρευνα του Beige Book για τις περιφερειακές

επιχειρηματικές επαφές.

Οι προσδοκίες των καταναλωτικών δαπανών ικανοποιήθηκαν στις περισσότερες περιοχές χάρη στην εποχιακή ζήτηση. Οι επαφές από σχεδόν όλες τις περιοχές ανέφεραν μειώσεις στη μεταποιητική δραστηριότητα, με τα αυξημένα επιτόκια να περιορίζουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων και τις συμφωνίες ακινήτων. «Ωστόσο, η προοπτική πτώσης των επιτοκίων αναφέρθηκε από πολλές επαφές σε διάφορους τομείς ως πηγή αισιοδοξίας», αναφέρει το Beige Book.

Στο μέλλον, η πλειονότητα των περιφερειών σηματοδότησε ότι οι προσδοκίες των εταιρειών τους για μελλοντική ανάπτυξη ήταν θετικές, είχαν βελτιωθεί ή και τα δύο, ανέφερε το έγγραφο. Το Beige Book συντάχθηκε από την Federal Reserve Bank of Philadelphia με βάση πληροφορίες που συλλέχθηκαν στις ή πριν από τις 8 Ιανουαρίου 2024.

Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να εμφανίζεται ισχυρή, αν και σταδιακά «ψύχεται». Επτά περιφέρειες παρατήρησαν μικρή ή καθόλου καθαρή αλλαγή στα συνολικά επίπεδα απασχόλησης, ενώ ο ρυθμός προσλήψεων περιγράφηκε ως μέτριος σε τέσσερις περιφέρειες. Μόλις δύο περιφέρειες συνέχισαν να αναφέρουν στενότητα στην αγορά εργασίας.

Σχεδόν όλες οι περιφέρειες ανέφεραν ένα ή περισσότερα σημάδια χαλάρωσης της αγοράς εργασίας, από τις μεγάλες «δεξαμενές» έως τα χαμηλότερα ποσοστά κύκλου εργασιών και έως την μείωση των μισθολογικών πιέσεων.

Ο πληθωρισμός ήταν «χονδρικά μονόπλευρος», με έξι να αναφέρουν ελαφρές ή μέτριες αυξήσεις τιμών, δύο να αναφέρουν μέτριες αυξήσεις, πέντε να παρατηρούν υποτονικές αυξήσεις τιμών σε κάποιο βαθμό και τρεις να μην δείχνουν καμία σημαντική μετατόπιση στις πιέσεις τιμών.

Οι περισσότερες περιφέρειες σημείωσαν ότι οι επιχειρήσεις τους είχαν αναφέρει παραδείγματα σταθερών ή πτωτικών τιμών των εισροών, ιδιαίτερα στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών.

#FEDERAL_RESERVE #ΜΠΕΖ_ΒΙΒΛΙΟ #επιτόκια #αγορά_εργασίας
Keywords
Αναζητήσεις
fed-beige-book-stasimi-i-oikonomiki-drastiriotita-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα
Fed Beige Book, Στάσιμη, ΗΠΑ,Fed Beige Book, stasimi, ipa