FT: Παραιτήθηκε ο CEO της TikTok

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TikTok υπέβαλε ο Kevin Mayer και τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά η γενική διευθύντρια Vanessa Pappas, σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται επιστολή που εστάλη στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου η TikTok μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για το εκτελεστικό διάταγμα που

απαγόρευε τις συναλλαγές στις ΗΠΑ με τη δημοφιλή εφαρμογή.

Ο κ. Mayer είχε διατελέσει κορυφαίο στέλεχος της Walt Disney προτού ενταχθεί στο δυναμικό της TikTok την 1η Ιουνίου. Είχε διοριστεί chief operating officer της κινεζικής μητρικής της TikTok, Byte Dance, τότε.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το πολιτικό περιβάλλον έχει αλλάξει έντονα, έχω σκεφτεί σημαντικά το ποιες αλλαγές θα απαιτήσει η εταιρική δομή και τι θα σημάνει για τον παγκόσμιο ρόλο για το οποίον προσλήφθηκα» ανέφερε στο εσωτερικό υπόμνημα.

«Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς αναμένουμε να καταλήξουμε σε λύση πολύ σύντομα, με βαριά καρδιά θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αποφάσισα να αποχωρήσω από την εταιρεία».

Η TikTok σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την αποχώρηση του κ. Mayer και ανέφερε πως η πολιτική δυναμική των τελευταίων μηνών «είχε αλλάξει σημαντικά» το αντικείμενο του ρόλου του κ. Mayer.

TikTokKevin Mayerπαραίτηση
Keywords
Τυχαία Θέματα