Eurovision: «Εθνικό θέμα» το χασμουρητό της Σάττι για το Ισραήλ

Η συμμετοχή του Ισραήλ στη φετινή Eurovision έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν πως η χώρα θα έπρεπε να αποκλειστεί από το διαγωνισμό εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Στο Μάλμε της Σουηδίας όπου φιλοξενείται φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκαν και σχετικές πορείες διαμαρτυρίας, ενώ η τραγουδίστρια του Ισραήλ αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα του κοινού στο φινάλε του τραγουδιού

της.

Παρόλα αυτά το τραγούδι προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision, όπως και αυτό της Ελλάδας.

Οι τραγουδιστές και οι τραγουδίστριες που προκρίιθηκαν παραχώρησαν αμέσως μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης κοινή συνέντευξη Τύπου, με τη Μαρίνα Σάττι που εκπροσωπεί την Ελλάδα να κρατάει αρνητική στάση απέναντι στην εκπρόσωπο του Ισραήλ.

Όταν η Ισραηλινή τραγουδίστρια μιλούσε για την εμπειρία της, η κάμερα κατέγραψε τη Μαρίνα Σάττι να χασμουριέται επιδεικτικά. Να κάνει πως βαριέται και τελικά να γέρνει το κεφάλι της για έναν υπνάκο.

Προφανώς ήταν μία κίνηση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει τη Γάζα.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media πήραν φωτιά και το χασμουρητό της Σάττι σχολιάστηκαν σαν εθνικό θέμα.

Άλλοι την κατηγόρησαν πως πηγαίνει ενάντια στην "εθνική γραμμή" της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει το Ισραήλ και άλλοι τη συνεχάρησαν επειδή αποκατέστησε την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Άλλοι ζητούσαν να την "κόψουμε" από τον τελικό γιατί προσβάλλει την Ελλάδα και άλλοι την ανέδειξαν νικήτρια στις... καρδιές μας!

{https://twitter.com/apablaze/status/1788845818805449027}

{https://twitter.com/mgrigorakis/status/1788863305060057565}

Δεν ξέρουμε ποιος... κέρδισε το debate, αλλά σίγουρα η εθνική μας υπερβολή αναδείχθηκε νικήτρια για ακόμη μία φορά.

#Eurovision #ΣΑΤΤΙ #Ισραήλ
Keywords
Αναζητήσεις
eurovision-ethniko-thema-to-chasmourito-tis-satti-gia-to-israil.htm
Τυχαία Θέματα