Ethereum- Κατανάλωση ενέργειας: Από την… Ελβετία στο… βατόμουρο

08:47 4/5/2023 - Πηγή: Reporter

Η κατανάλωση ενέργειας του Ethereum από την αρχή του blockchain το 2015 έως ότου κάνει τη μεγάλη αλλαγή στο πρωτόκολλο Proof -of-Stake (PoS) στα τέλη του περασμένου έτους είναι περίπου ίση με αυτήν που χρησιμοποιείται από όλη την Ελβετία σε μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με το Centre for Alternative Finance του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (CCAF).

Το CCAF, γνωστό για την εκτίμηση της κατανάλωσης ενέργειας του δικτύου Bitcoin τα τελευταία χρόνια,

λέει ότι η κατανάλωση του Ethereum ανήλθε συνολικά σε 58,26 τεραβατώρες (TWh) μεταξύ του 2015 και της λεγόμενης Συγχώνευσης (Merge). Η ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Ελβετίας είναι 54,88 TWh, ενώ του Bitcoin είναι 143,9 TWh, σύμφωνα με το CCAF.

Δεν είναι μόνο η κατανάλωση ενέργειας του δικτύου Bitcoin που προκαλεί ανησυχία για το περιβάλλον. Για παράδειγμα, καλλιτέχνες που ασχολούνται με την… τρέλα για συλλεκτικά αντικείμενα που βασίζονται σε NFT έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την κοπή έργων στο Ethereum.

Για το σκοπό αυτό, το CCAF κυκλοφόρησε τον Δείκτη Βιωσιμότητας Δικτύου Cambridge Blockchain (CBNSI) και μαζί του μια εις βάθος μελέτη της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας του Ethereum από μια σύγχρονη και ιστορική προοπτική.

Η μετάβαση στο PoS μείωσε την κατανάλωση του Ethereum πάνω από 99%. Για να απεικονίσει τον αντίκτυπο της αλλαγής, το CCAF παρείχε μια σύγκριση με το ύψος ορισμένων πολύ γνωστών οικοδομημάτων.

Εάν, για παράδειγμα, η χρήση ενέργειας του Bitcoin αντιπροσωπεύεται από το κτήριο Merdeka της Κουάλα Λουμπούρ, το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο στα 678,9 μέτρα, το Proof-of-Work (PoW) που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος το Ethereum θα ήταν συγκρίσιμο με το London Eye, ύψους 135 μέτρων. Η κατανάλωση ενέργεια για το Ethereum με τη μέθοδο PoS έχει συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός… βατόμουρου, σύμφωνα με το CCAF.

Βέβαια, ο Alexander Neumüller, επικεφαλής έρευνας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και την κατανάλωση ενέργειας στο CCAF, είπε ότι κατά τη γνώμη του, το PoS δεν είναι το τέλειο υποκατάστατο του PoW και ότι πολλοί πρόσθετοι παράγοντες παίζουν ρόλο.

ethereumCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ethereum- Κατανάλωση, … Ελβετία …,Ethereum- katanalosi, … elvetia …