Eνεργειακή κρίση- ΕΕ: Τα...πρωτόγνωρα μέτρα που εξετάζουν οι υπουργοί Ενέργειας

08:45 5/9/2022 - Πηγή: Reporter

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να αποτρέψουν μια πλήρους κλίμακας ενεργειακή κρίση μετά την απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει επ' αόριστον τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream.

Με έναν χειμώνα απρόσιτων ενεργειακών λογαριασμών, δελτίων και διακοπής ρεύματος να πλησιάζει, οι υπουργοί Ενέργειας που συνεδριάζουν την Παρασκευή (9/9) θα εξετάσουν

νέα ανορθόδοξα μέτρα για να χαλιναγωγήσουν την άνοδο των τιμών.

Σύμφωνα με προσχέδιο της συνεδρίασης που είδε το Bloomberg, συζητούν (μεταξύ άλλων) να τεθούν ανώτατα όρια στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης παραγώγων ενέργειας.

Παράλληλα, ο λογαριασμός για τις κυβερνήσεις διαρκώς ανεβαίνει καθώς πρέπει να στηρίξουν τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.

Οι σκανδιναβικές αρχές κινήθηκαν για να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, επικαλούμενες τον κίνδυνο μιας... Lehman στις ενεργειακές αγορές.

Στη Γερμανία, η κυβέρνηση παρουσίασε επίσης ένα πακέτο στήριξης 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα νοικοκυριά και τις εταιρείες, το οποίο χρηματοδοτείται εν μέρει από την αξιοποίηση απροσδόκητων κερδών που παράγονται από εταιρείες ενέργειας.

ΕνέργειαΤιμέςενεργειακή κρίση
Keywords
Τυχαία Θέματα