Το Helium θα μετατοπίσει το δίκτυό του στο Solana blockchain

22:05 4/9/2022 - Πηγή: Reporter

Το Helium, ένα δίκτυο peer-to-peer σχεδιασμένο για το λεγόμενο «Internet of Things» (IoT) που λειτουργεί για τη σύνδεση συσκευών μέσω αναδυόμενης ασύρματης τεχνολογίας, είναι πιθανό να μεταβεί στο blockchain του Solana.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CoinDesk, το Helium Foundation ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η παραπάνω πρόταση ήρθε από τη βασική ομάδα προγραμματιστών του δικτύου και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργική του αποτελεσματικότητα.

«Η πρόταση να προχωρήσουμε προς το Solana και να απομακρυνθούμε από το blockchain

του Helium, επίσημα γνωστό ως HIP 70, απευθύνεται στην ταχύτητα, την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα του δικτύου», τόνιζε η ανακοίνωση. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Helium Foundation φαίνεται να «υποστηρίζει πλήρως» την πρόταση των προγραμματιστών και βρίσκεται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη μητρική εταιρεία πίσω από το έργο, τη Nova Labs.

Όπως διαβάζουμε στο CoinDesk, οι προγραμματιστές πρότειναν τη μετατόπιση όλων των tokens του δικτύου στο blockchain του Solana, καθώς υποστήριξαν ότι μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει στις οικονομίες κλίμακας του έργου, ενώ το Helium θα χρησιμοποιηθεί και στα τρέχοντα έργα του Solana, όπως το smartphone Solana Saga.

«Το Solana είναι ένα blockchain επιπέδου 1 που εστιάζει στη σημασία της επεκτασιμότητας και της ταχύτητας», τόνισαν οι προγραμματιστές, προσθέτοντας ότι το δίκτυο δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Helium.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 12 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει μια σύντομη ψηφοφορία, στην οποία οποιαδήποτε πρόταση έχει πάρει το «πράσινο φως» από την ομάδα του Helium, θα εμφανίζεται στο heliumvote.com. Εκεί, οποιοσδήποτε κάτοχος διακριτικού HNT μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία «τραβώντας» ένα συμβολικό ποσό από το πορτοφόλι του και ποντάροντάς το στο αντίστοιχο πορτοφόλι που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη επιλογή-πρόταση.

Αυτή η πρόταση αναμένεται να λάβει σημαντική υποστήριξη από την κοινότητα του Helium και αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται από τα βασικά μέλη της ομάδας του Helium, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού διευθυντή του Helium, Joey Hiller.

κρυπτονομίσματαSolanablockchainHELIUMΔίκτυο
Keywords
Τυχαία Θέματα