BofA: Οι αναλυτές προβλέπουν διόρθωση για τον S&P 500

Συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί πολλοί αναλυτές της BofA, όσον αφορά στη δυνατότητα του S&P 500 να διατηρήσει τα υψηλά επίπεδα που άγγιξε αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο αναλυτής της Bank of America, Μάικλ Χάρτνετ υποστήριξε ότι δεν έχει πειστεί ακόμη πως η έκρηξη των προηγούμενων ημερών αποτελεί τη bull

market. «Η σημερινή αγορά μοιάζει περισσότερο με το 2000 ή το 2008 με ένα μεγάλο ράλι πριν από τη μεγάλη κατάρρευση» ανέφερε.

Ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη της τάξεως του 15% για τη χρονιά ή κατά πάνω από 26% σε σχέση με τα περσινά χαμηλά του bear market.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής, το κλίμα αυτό θα συντηρηθεί όσο η Fed δεν αναζωπυρώνει τους φόβους για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Ωστόσο, ήδη τα «γεράκια» της τράπεζας δίνουν σήμα για συνέχεια της αυστηρής νομισματικής πολιτικής, με τον Κρίστοφερ Γουόλερ να υποστηρίζει ότι «ο πληθωρισμός δεν μειώνεται όπως πίστευα ότι θα πέσει», τονίζοντας ότι απλώς δεν υποχωρεί και αυτό θα απαιτήσει, πιθανώς, περισσότερη σύσφιξη για να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε».

BofAS&PδιόρθωσηWall Street
Keywords
Αναζητήσεις
bofa-oi-analytes-provlepoun-diorthosi-gia-ton-sp-500.htm
Τυχαία Θέματα