BofA: Κέρδη $6,67 δισ. στο πρώτο τρίμηνο-Μειώθηκαν 1,6% τα έσοδα

Η Τράπεζα της Αμερικής την Τρίτη (16/4) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα, χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα από τόκους και την επενδυτική τραπεζική.

Ακολουθούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία:

Κέρδη: 83 σεντς ανά μετοχή προσαρμοσμένα, έναντι 76 σεντς που αναμενόταν, σύμφωνα με την LSEG.
Έσοδα: 25,98 δισ. δολάρια, έναντι αναμενόμενων

25,46 δισ. δολαρίων.

Η τράπεζα ανακοίνωσε όμως, ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 18% στα 6,67 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,6% στα 25,98 δισ. δολάρια, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακόμη, σύμφωνα με το CNBC, τα καθαρά έσοδα από τόκους, ή αλλιώς η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει η εταιρεία από δάνεια και επενδύσεις και αυτών που πληρώνει στους πελάτες για τις καταθέσεις τους, ήταν 14,19 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount για 13,93 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές πιθανότατα θα ρωτήσουν τη διοίκηση της Bank of America για την καθοδήγηση σχετικά με το NII της, το οποίο έχει μειωθεί τα τελευταία τρίμηνα, καθώς το κόστος χρηματοδότησης έχει ανέβει μαζί με την άνοδο των επιτοκίων.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική σημείωσαν άλμα 35% στα 1,57 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των 1,36 δισ. δολαρίων και ακολουθώντας παρόμοια άνοδο στους ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs
και JPMorgan Chase.

Είναι επίσης σημαντικά υψηλότερα από την καθοδήγηση που έδωσε ο οικονομικός διευθυντής της Bank of America Alastair Borthwick, ο οποίος δήλωσε στους αναλυτές τον περασμένο μήνα ότι αναμένει αύξηση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική κατά 10% έως 15% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εμπορικές δραστηριότητες της τράπεζας ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες. Τα έσοδα από σταθερό εισόδημα μειώθηκαν κατά 3,6% στα 3,31 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας ελαφρώς την εκτίμηση των 3,24 δισ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 15% στα 1,87 δισ. δολάρια, έναντι της εκτίμησης των 1,84 δισ. δολαρίων.

Τέλος, να σημειωθεί πως στην τράπεζα επιβλήθηκε μια ειδική επιβάρυνση 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει την Federal Deposit Insurance Corp. για τις τραπεζικές χρεοκοπίες του περασμένου έτους, πέρα ​​από τα 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που την είχαν ήδη επιβληθεί. Αν δεν γινόταν αυτό, η τράπεζα είπε ότι θα είχε κέρδη 0,83 δολάρια ανά μετοχή.

#Bank_of_America #κέρδη #έσοδα #ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ_ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ
Keywords
Αναζητήσεις
bofa-kerdi-667-dis-sto-proto-trimino-meiothikan-16-ta-esoda.htm
Τυχαία Θέματα