BofA: Απαραίτητο το ρυθμιστικό πλαίσιο για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει δεχθεί πολλά πλήγματα φέτος, παρόλα αυτά, όμως, έκθεση της Bank of America βλέπει αισιόδοξα μηνύματα. Όπως σημειώνεται, η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain έχει επιταχυνθεί και η μαζική υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων θα μπορούσε να είναι πιο κοντά.

«Μια αυξημένη επείγουσα ανάγκη για ρύθμιση μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερη θεσμική δέσμευση και μια μετατόπιση της εστίασης (και του κεφαλαίου) από τις κερδοσκοπικές συναλλαγές σε πρότζεκτ με πραγματική λειτουργικότητα

και εταιρείες με οδικούς χάρτες προς την κερδοφορία μπορεί να επιταχύνει την ωριμότητα του κλάδου», σημειώνουν οι αναλυτές Alkesh Shah και Andrew Moss.

Τα ρυθμιστικά πλαίσια για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης είναι κρίσιμα για τη μαζική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων, αναφέρει η έκθεση, και απαιτείται συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για να αποθαρρυνθεί το ρυθμιστικό αρμπιτράζ και να προστατευθούν οι καταναλωτές και οι επενδυτές.

Η κατάρρευση της FTX έχει επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή στην ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου που «δημιουργεί ένα διαφανές νομικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προάγει την τεχνολογική καινοτομία, παρέχει προστασία στους καταναλωτές και τους επενδυτές και μετριάζει τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας», επισημαίνεται στην έκθεση.

Η τράπεζα σημείωσε ότι τα κορυφαία 100 tokens έχουν υποχωρήσει 64% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, αλλά επεσήμανε ότι εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 2.175% από το τέλος του 2016. Το κόστος της αγνόησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι υψηλό, είπε.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain έχει επιταχυνθεί φέτος, αναφέρει επίσης η έκθεση, κάνοντας λόγο για μια επαναστατική μέθοδο.

Cryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα