Bloomberg: «Kαμπανάκια» για τα οικονομικά αποτελέσματα της Goldman Sachs

Ανάμεικτες προβλέψεις περιβάλλουν τα επερχόμενα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2023, που πρόκειται να δημοσιεύσει σήμερα (18/4) η Goldman Sachs, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο όμιλος πιθανά θα αναφέρει επιβράδυνση των κερδών από τις IPO (αρχικές δημόσιες προσφορές) και το συμβουλευτικό έργο συγχωνεύσεων, καθώς η αγορά αντιμετωπίζει ύφεση.

Οι

αναλυτές της Jefferies αναμένουν ότι τα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες για το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα μειωθούν κατά 40% σε ετήσια βάση και τα έσοδα από τις αγορές μετοχικών κεφαλαίων κατά 17%.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε δημοσιεύσει χειρότερα από τα αναμενόμενα έσοδα στο 4ο τρίμηνο του 2022, λόγω της πτώσης στις συναλλαγές και των υψηλότερων από το αναμενόμενο εξόδων.

Μάλιστα, η αναθεώρηση του κόστους τον Ιανουάριο είχε οδηγήσει σε απολύσεις σε ολόκληρη την εταιρεία.

«Οποιεσδήποτε ενδείξεις προόδου στο σχέδιο μείωσης του κόστους θα μπορούσαν να αυξήσουν την αισιοδοξία», σημείωσαν αναλυτές του Bloomberg.

Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των κερδών του πρώτου τριμήνου σήμερα Τρίτη, 18 Απριλίου, πριν ανοίξει η Wall Street.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετοχή της Goldman Sachs, μαζί με την Charles Schwab (ανακοίνωσε χθες οικονομικά αποτελέσματα) και την αντίστοιχη της Morgan Stanley (δημοσιεύει αποτελέσματα αύριο) βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί μια περίοδος μεγάλης αστάθειας στον τραπεζικό τομέα παγκοσμίως, με τους κινδύνους να είναι ακόμα ορατοί.

BloombergΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑGoldman SachsQ1μετοχή
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Bloomberg, Kαμπανάκια, Goldman Sachs,Bloomberg, Kabanakia, Goldman Sachs