Η Ford εισάγει την τεχνολογία hands – free οδήγησης στους αυτοκινητόδρομους της Μ. Βρετανίας

Με την κανονιστική έγκριση για χρήση στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στη Μεγάλη Βρετανία, η Ford σηματοδότησε πριν λίγες ημέρες ένα σημαντικό γεγονός με την εισαγωγή ενός προηγμένου συστήματος υποβοήθησης hands-free οδήγησης – το πρώτο του είδους που εγκρίνεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι οδηγοί 193.000 οχημάτων Ford και Lincoln εξοπλισμένων με το σύστημα BlueCruise έχουν ήδη διανύσει

περισσότερα από 102 εκατομμύρια χιλιόμετρα «χωρίς χέρια» σε Καναδά και ΗΠΑ, όπου το BlueCruise απέσπασε τη διάκριση Consumer Reports Top Rated Active Driving Assistance System.

Τώρα, το πράσινο φως που δόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου για την τεχνολογία Ford BlueCruise 2, 3 σημαίνει ότι οι οδηγοί συμβατών μοντέλων Mustang Mach-E μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οδήγησης «hands-off, eyes-on» σε 3.700 χλμ. προ-χαρτογραφημένων αυτοκινητοδρόμων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, 4 που έχουν χαρακτηριστεί ως Μπλε Ζώνες (Blue Zones).

Το BlueCruise προάγει τα πλεονεκτήματα άνεσης και ευκολίας της προηγμένης υποβοήθησης οδηγού στο επόμενο επίπεδο.

Το σύστημα παρακολουθεί την οδική σήμανση, τις πινακίδες ορίων ταχύτητας και τις εξελισσόμενες συνθήκες κυκλοφορίας για να ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την πέδηση και τη θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, καθώς και για να διατηρεί ασφαλείς και σταθερές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα – μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία με κάμερες υπερύθρων ελέγχει συνεχώς τα επίπεδα προσοχής και εγρήγορσης του οδηγού για ασφάλεια και σιγουριά.

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να μπορείς να πεις ότι αγγίζεις το μέλλον, αλλά το να γίνει το Ford BlueCruise το πρώτο σύστημα hands-free οδήγησης του είδους του που λαμβάνει έγκριση για χρήση σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον κλάδο μας», δήλωσε ο Martin Sander, general manager του Ford Model e στην Ευρώπη.

«Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να είναι απαιτητικοί ακόμη και για οδηγούς με υψηλή αυτοπεποίθηση, αλλά συγχρόνως και εκφοβιστικοί για πολλούς. Το BlueCruise μπορεί να σηκώσει το βάρος για να κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο λιγότερο αγγαρεία και να προσφέρει στους οδηγούς επιπλέον αυτοπεποίθηση και άνεση».

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Ford Mustang Mach-E (M.Y. 2023) 5 στη Μεγάλη Βρετανία είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το BlueCruise μέσω συνδρομής.

Οι πρώτες 90 ημέρες περιλαμβάνονται με την αγορά του οχήματος και, στη συνέχεια, μια μηνιαία συνδρομή αξίας 17,99 λιρών παρέχει την ευελιξία για κάλυψη σε εκτεταμένα ταξίδια και διακοπές και ενεργοποίηση του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού σύμφωνα με την προβλεπόμενη χρήση του οχήματος.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τον κλάδο μας, καθώς το Ford BlueCruise γίνεται το πρώτο σύστημα hands-free οδήγησης του είδους του που λαμβάνει έγκριση για χρήση στη Μεγάλη Βρετανία», δήλωσε η Lisa Brankin, managing director της Ford UK & Ireland.

«Ανέκαθεν προσπαθούσαμε να κάνουμε την τεχνολογία προσιτή στους πελάτες μας και το BlueCruise είναι το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι, κάνοντας την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο μια πιο άνετη εμπειρία».

Προσαρμοσμένο κατά τη διάρκεια δοκιμών σε όλο τον κόσμο για πάνω από 1,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ώστε να προσφέρει μια διαισθητική εμπειρία που εμπνέει αυτοπεποίθηση, το BlueCruise αποτελεί ορόσημο στην πορεία της Ford προς την εδραίωσή της σε μία ηγετική θέση στις λύσεις κινητικότητας.

«Είναι σπουδαία είδηση ότι η Ford μας επέλεξε για το λανσάρισμα της τεχνολογίας BlueCruise στην Ευρώπη και χαίρομαι που η χώρα μας βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας», δήλωσε ο Jesse Norman, Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Τα πιο πρόσφατα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού καθιστούν την οδήγηση πιο ομαλή και ευκολότερη, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι, μειώνοντας τα περιθώρια λάθους του οδηγού».

Η Ford αναμένει ότι το BlueCruise θα ενεργοποιηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν το επιτρέψουν οι κανονιστικές συνθήκες, ενώ αναμένεται η επέκτασή του και σε άλλα οχήματα Ford τα επόμενα χρόνια.

Το άρθρο Η Ford εισάγει την τεχνολογία hands – free οδήγησης στους αυτοκινητόδρομους της Μ. Βρετανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Ford, Βρετανίας,Ford, vretanias