Bitcoin: Προς τα $30.000 εν μέσω τραπεζικών ανησυχιών

10:54 4/5/2023 - Πηγή: Reporter

Η χθεσινή απόφαση της Fed να προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις αλλά και η αναταραχή στον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ έχουν ενισχύει σημαντικά το Bitcoin, αλλά και γενικότερα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και

2,6% την Πέμπτη και διαπραγματευόταν στα 29.100 δολάρια νωρίς το πρωί στο Λονδίνο. Το Bitcoin έχει ξεπεράσει περιοδικά το επίπεδο των 30.000 δολαρίων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες για να υποχωρήσει στη συνέχεια, έπειτα από ένα «άλμα» 76% φέτος.

Πλέον, η PacWest Bancorp είναι η πρόσφατη πηγή ανησυχίας για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ μετά και την κατάρρευση τριών ανταγωνιστριών της με έδρα την Καλιφόρνια. Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων σημειώνουν ότι η υποχώρηση της εμπιστοσύνης στο παραστατικό χρήμα δίνει ώθηση στο Bitcoin.

«Αναμένουμε να δούμε σημαντικά μεγαλύτερη μεταβλητότητα τους επόμενους μήνες, ειδικά αν υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα στις περιφερειακές αμερικανικές τράπεζες ανησυχίες γύρω από την κατάσταση των δανείων εμπορικών ακινήτων», δήλωσε ο Τόμι Χόναν, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Swyftx.

Το Bitcoin ανέκαμψε το 2023 από την περσινή πτώση της αγοράς, αλλά η άνοδος τείνει να περιορίζεται κοντά στο επίπεδο των 30.000 δολαρίων.

BitcoinΆνοδοςΤΡΑΠΕΖΕΣκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα