Τραπεζική «βουτιά» για την Pacwest-Σε αναζήτηση αγοραστή ή κονδυλίων

10:54 4/5/2023 - Πηγή: Reporter

Δεν λένε να κοπάσουν οι «τριγμοί» στο διεθνές τραπεζικό σύστημα και ιδιαίτερα στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, αφού μετά την πρόσφατη εξαγορά της First Republic Bank από την JPMorgan Chase, αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Pacific Wsestern Bank. Συγκεκριμένα η τράπεζα

σημείωσε ελέυθερη πτώση 52% στη Wall Street και όπως γνωστοποίησε αναζητά αγοραστή ή κονδύλια για την άμεση αύξηση κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Καλιφορνέζικης τράπεζας έχει απευθυνθεί στην επενδυτική τράπεζα Piper Sandler, προκειμένου να τη βοηθήσει να βρει είτε νέο αγοραστή είτε να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια.

Τα προβλήματα βέβαια δεν ξεκίνησαν μέσα σε μια νύχτα, καθώς μετά τον «κόκκινο» για τον τραπεζικό τομέα Μάρτιο, είχε χάσει πάνω από 5 δισ. δολάρια σε καταθέσεις.

Επιπρόσθετα, στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε πως έλαβε στήριξη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων από την Atlas SP Partners, που εντάσσεται στο μέγα fund του Apollo Global Management.

Παρά τις προσπάθειες, οι χθεσινές ανακοινώσεις από πλευράς Fed για νέα αύξηση επιτοκίων, άσκησε νέες πιέσεις και ανάγκασε την τράπεζα να ζητήσει στήριξη.

Μετά το κλείσιμο της Wall Street, η μετοχή έφτασε να χάνει ακόμα και 58% στα 2,88 δολάρια, ενώ από τις 8 Μαρτίου έχει χάσει κοντά στο 90% της αξίας της.

Ανάλογες πιέσεις ασκήθηκαν και στις μετοχές της Zion Bancorp, της First Horizon και της Comerica που έπεσαν κατά 7% και περισσότερο ενώ η SPDR S&P Regional Banking ETF, διολίσθησε κατά 5%

Όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία της από το πρώτο τρίμηνο του 2023, μόνο το 29% των καταθέσεών της καλύπτονται από το ομοσπονδιακό ταμείο εγγύησης των καταθέσεων, πράγμα που σημαίνει ότι αν οδηγηθεί στο «σκοτάδι» οι ρυθμιστικές αρχές θα χρειαστεί να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στα ίδια μέτρα που έλαβαν με την SVB, δίνοντας δηλαδή προστασία σε όλες τις καταθέσεις της ακόμα και στις ανασφάλιστες.

PACWESTτραπεζαWall Streetεξαγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα