Beige Book (Fed): Επιβράδυνση παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία

Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι καταναλωτές «κατέβασαν ταχύτητα» στις διακριτικές δαπάνες, ανέφερε η Federal Reserve στην έρευνά της «Beige Book» που βασίζεται στις περιφερειακές επιχειρηματικές επαφές.

«Οι πωλήσεις ειδών διακριτικής ευχέρειας και διαρκών αγαθών, όπως έπιπλα και συσκευές, μειώθηκαν, κατά μέσο όρο, καθώς οι καταναλωτές έδειξαν μεγαλύτερη ευαισθησία στις τιμές», σημειώνεται στην έκθεση που κυκλοφόρησε

την Τετάρτη (29/11). «Τα ταξίδια και η τουριστική δραστηριότητα ήταν γενικά υγιής», επισημαίνει η έκθεση.

Το Beige Book, το οποίο συντάχθηκε από τη Fed της Ατλάντα χρησιμοποιώντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν έως τις 17 Νοεμβρίου, περιλαμβάνει σχόλια για τις επιχειρηματικές συνθήκες σε καθεμία από τις 12 περιοχές της Fed.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας βασίζονται όλο και περισσότερο σε αυτού του είδους τις πληροφορίες για να αξιολογήσουν την πορεία της οικονομίας και του πληθωρισμού. Αν και οι κρατικές στατιστικές είναι ο χρυσός κανόνας των οικονομικών δεδομένων, τα στοιχεία είναι γενικά οπισθοδρομικά και υπόκεινται σε αναθεώρηση.

#FEDERAL_RESERVE #ΜΠΕΖ_ΒΙΒΛΙΟ #ΗΠΑ
Keywords
Αναζητήσεις
beige-book-fed-epivradynsi-parousiazei-i-amerikaniki-oikonomia.htm
Τυχαία Θέματα