Atlas Maritime-Πατίτσας: $152 εκατ. από την πώληση δυο νεότευκτων aframaxes

13:54 1/3/2023 - Πηγή: Reporter

Όπως επιβεβαιώνει η ναυτιλιακή του Λέοντα Πατίτσα, Atlas Maritime σήμερα (1/3), η εταιρεία πέτυχε ένα μεγάλο deal, καθώς συμφώνησε να πουλήσει δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια aframax για 76 εκατ. δολάρια έκαστο, τιμή πολύ ανώτερη από εκείνη που πλήρωσε η εταιρεία, όταν τα είχε παραγγείλει.

Μάλιστα τα πλοία πρόκειται να παραδοθούν

στην εταιρεία μέσα στο 2023 και ακολούθως θα τα παραδόσει στον αγοραστή αποκομίζοντας πάνω από 150 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια «Galveston Star» και «Delaware Star» με χωρητικότητα 115,000 dwt έκαστο. Το πρώτο αναμένεται να παραδοθεί στην Atlas το Μάρτιο και το δεύτερο τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Seasure Shipbroking, αγοραστής των πλοίων είναι η κρατική εταιρεία της Λιβύης, General National Maritime Transport Co (GNMTC).

Το πιο εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη πώληση, είναι ότι η εταιρεία του κ. Πατίτσα είχει παραγγείλει τα συγκεκριμένα πλοία μέσα στο 2020, όταν ακόμη οι τιμές για το συγκεκριμένο τύπο πλοίων κυμαίνονταν στα 45-46 εκατ. δολάρια.

Έτσι, με τις τωρινές τιμές και τη συμφωνία αναμένεται να καρπωθεί τουλάχιστον 40 εκατ. δολάρια παραπάνω από ότι τα αγόρασε και για τα δύο aframaxes.

ΠΑΤΙΤΣΑΣAtlas Maritimeaframaxδεξαμενόπλοιαπώληση πλοίων
Keywords
Τυχαία Θέματα