Anglo American: «Όχι» στη βελτιωμένη προσφορά $43 δισ. της BHP

Απορρίφθηκε και πάλι η -δεύτερη και ενισχυμένη- προσφορά του γίγαντα της εξόρυξης BHP, για την εξαγορά της Anglo American. Η BHP υπέβαλε επισήμως τη νέα προσφορά της στις 7 Μαΐου

και σήμερα, δήλωσε «απογοητευμένη» μετά το νέο «όχι».

Όπως ανέφερε η εταιρεία: «Η BHP είναι απογοητευμένη που το δ.σ. της Anglo American επέλεξε να μη συνεργαστεί σε σχέση με την Αναθεωρημένη Πρότασή μας και τους βελτιωμένους όρους της. Διατηρούμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων θα προσέφερε σημαντική αξία για όλους τους μετόχους».

Η νέα πρόταση αποτιμά την Anglo American σε 34 δισ. στερλίνες, δηλαδή είναι κατά τρία με τέσσερα δισεκατομμύρια «ανεβασμένη» σε σύγκριση με την αρχική προσφορά των 31 δισ. λιρών.

Η νέα προσφορά του αυστραλιανού κολοσσού των εξορύξεων δίνει 27,53 λίρες για κάθε κοινή μετοχή της βρετανικής εταιρείας, ενώ εξακολουθεί να προτείνει πώληση των μεριδίων στην Anglo American Platinum και την Kumba Iron Ore και επιστροφή μετρητών στους μετόχους.

Η αρχική πρόταση της BHP ήταν στις 25,08 λίρες ανά μετοχή. Από τότε που η συμφωνία ήρθε στο φως, τον περασμένο μήνα, οι μετοχές της Anglo εκτινάχθηκαν, αγγίζοντας τις 28 λίρες σήμερα το πρωί.

Ο Mike Henry, διευθύνων σύμβουλος της BHP, επιμένει ότι η συμφωνία έχει νόημα: «Η στρατηγική σύγκλιση και ο συνδυασμός των δύο εταιρειών αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε να ξεκλειδώσουν σημαντικές συνέργειες, φέρνοντας σε επαφή δύο εξαιρετικά συμπληρωματικές επιχειρήσεις παγκόσμιας κλάσης. Η συνδυασμένη επιχείρηση θα έχει κορυφαίο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας σε χαλκό, ποτάσα, σιδηρομετάλλευμα και μεταλλουργικό άνθρακα, ενώ η BHP θα κομίσει το ιστορικό λειτουργικής αριστείας της για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις από τα υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία».

#Anglo_American #BHP #προσφορά #εξαγορά
Keywords
Αναζητήσεις
anglo-american-ochi-sti-veltiomeni-prosfora-43-dis-tis-bhp.htm
Τυχαία Θέματα