American Cruise Line: Κατασκευή 12 υβριδικών καταμαράν

Η American Cruise Lines, εταιρεία εκμετάλλευσης μικρών κρουαζιερόπλοιων στους ποταμούς και τις παράκτιες πλωτές οδούς της Αμερικής, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ναυπήγησης που αναμένεται να κατασκευάσει 12 μικρότερα πλοία «που πάνε παντού».

Το έργο, το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ναυπηγικά προγράμματα, θα υπερδιπλασιάσει την τρέχουσα ικανότητα της χώρας για εγχώριες παράκτιες κρουαζιέρες.

Γνωστά ως Project

Blue, τα σκάφη θα έχουν μήκος 241 πόδια, πλάτος 56 πόδια και θα διαθέτουν υβριδικό σχέδιο καταμαράν που επιτρέπει τόσο την πρόσβαση σε ρηχά βυθίσματα όσο και τη σταθερή πλεύση κατά μήκος λιμνών, ποταμών, κόλπων και ακτών της Αμερικής. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα διαφορετικά σκάφη θα έχουν πρωτοφανή ευελιξία λειτουργίας κοντά στην ακτή. Κάθε σκάφος του στόλου Project Blue θα φιλοξενεί 109 επιβάτες και 50 μέλη πληρώματος.

«Το Project Blue ξεκίνησε ως μια σχεδιαστική πρόκληση για να δημιουργήσει ένα πλοίο αρκετά μικρό για τα λιμάνια της Νέας Αγγλίας και αρκετά σταθερό για το Alaska Inside Passage, με ένα βύθισμα αρκετά ρηχό για τον Atlantic Intracoastal Waterway», δήλωσε ο Charles B. Robertson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Cruise Line. «Αυτά τα σκάφη μπορούν να πάνε σχεδόν παντού, και επειδή θα είναι 12, θα αναπτυχθούν δρομολόγια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τα δύο πρώτα πλοία Project Blue, τα οποία θα ονομάζονται American Eagle και American Glory, είναι ήδη υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθούν το 2023. Όπως όλα τα νέα πλοία της ACL, ο στόλος του Project Blue θα κατασκευαστεί από το Chesapeake. Το ναυπηγείο κατασκευάζει επίσης τα μεγαλύτερα σύγχρονα ποταμόπλοια της ACL χωρητικότητας 180 επιβατών. Το πέμπτο πλοίο της σειράς Modern Riverboat Series, το American Symphony, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Chesapeake Shipbuilding, πρόκειται να παραδοθεί στην ACL το καλοκαίρι του 2022. Η γραμμή κρουαζιέρας σχεδιάζει επίσης να ναυπηγήσει ένα έκτο πλοίο για τη μεγαλύτερη κατηγορία που θα τεθεί σε υπηρεσία το 2023.

AMERICAN CRUISE LINEΥΒΡΙΔΙΚΑ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝκρουαζιέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα