Amazon-ΗΠΑ: Μήνυση από την Επιτροπή Εμπορίου για εξαπάτηση των καταναλωτών

Στο στόχαστρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ βρέθηκε η Amazon, η οποία κατηγορείται ότι εξαπάτησε καταναλωτές να εγγραφούν στην υπηρεσία Prime, ενώ σκοπίμως κατέστησε δύσκολο να γίνει ακύρωση.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτές κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας ότι ο ιστότοπος της Amazon χειραγωγεί τους χρήστες ώστε να εγγραφούν στο Prime.

Εκεί, οι συνδρομητές πληρώνουν 139 δολάρια το χρόνο για προνόμια όπως γρήγορη δωρεάν παράδοση, video-streaming και πρόσβαση σε 100 εκατομμύρια τραγούδια.

Ωστόσο, η διαδικασία ακύρωσης για το Prime είναι δύσκολη, ισχυρίστηκε η FTC. Η FTC δήλωσε ακόμα ότι οι τακτικές της Amazon παραβιάζουν τη νομοθεσία του 2010 για την προστασία των καταναλωτών που είχε σχεδιαστεί για να διαμορφώσει ένα πλαίσιο υπέρ των online αγοραστών.

Περίπου 167 εκατομμύρια αγοραστές της Amazon είχαν συνδρομές Prime από τον Μάρτιο, αμετάβλητες σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners.

«Η Amazon εξαπάτησε και παγίδευσε τον κόσμο σε επαναλαμβανόμενες συνδρομές χωρίς τη συγκατάθεσή τους, όχι μόνο απογοητεύοντας τους χρήστες αλλά και κοστίζοντας τους σημαντικά ποσά», δήλωσε η πρόεδρος της FTC, Λίνα Καν.

AmazonΗΠΑκαταναλωτεςΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Keywords
Αναζητήσεις
amazon-ipa-minysi-apo-tin-epitropi-eboriou-gia-exapatisi-ton-katanaloton.htm
Τυχαία Θέματα