Amazon: Αποκαλύπτει το Amazon Q, ένα chatbot AI για επιχειρήσεις

Ένα ακόμη παραγωγικό chatbot AI στην αγορά...αυτή τη φορά από την Amazon και προορίζεται για επιχειρήσεις.

Την Τρίτη (28/11), η Amazon Web Services παρουσίασε το Amazon Q, το δημιουργικό AI chatbot που μπορεί να προσαρμοστεί ειδικά σε μια επιχείρηση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Amazon.

Παρόμοια

με το ChatGPT της OpenAI, οι χρήστες του Amazon Q μπορούν να μιλήσουν στο chatbot σαν να είναι άνθρωπος

Οι επαγγελματίες μάρκετινγκ και οι εκπρόσωποι πωλήσεων σε εταιρείες που χρησιμοποιούν το AWS (Amazon Web Services) μπορούν να ζητήσουν από το Amazon Q να συντάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συνοψίσει αναφορές και να γράψει αναρτήσεις ιστολογίου, σύμφωνα με την Amazon. Ακόμη, οι επαγγελματίες πληροφορικής και οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το chatbot της Amazon για τη διεξαγωγή έρευνας, τον κώδικα νέων λειτουργιών, την αντιμετώπιση σφαλμάτων και τη δημιουργία εφαρμογών στους διακομιστές cloud της Amazon.

Το chatbot AI μπορεί να συνδεθεί σε υπηρεσίες όπως το Gmail, το Google Drive, το Microsoft Teams και το Slack για πρόσθετα δεδομένα.

«Πιστεύουμε ότι η Q έχει τη δυνατότητα να γίνει σύντροφος εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους στην επαγγελματική τους ζωή», δήλωσε ο Adam Selipsky, διευθύνων σύμβουλος της Amazon Web Services, σε συνέντευξή του στους New York Times.

Το Amazon Q είναι ο τελευταίος ανταγωνιστής μιας αυξανόμενης οικογένειας chatbots AI που έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας τον περασμένο χρόνο. Τον περασμένο Νοέμβριο, η OpenAI κυκλοφόρησε το ChatGPT. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Microsoft παρουσίασε τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing που υποστηρίζεται από AI. Τον Μάρτιο, η Google έκανε το AI chatbot της, Bard, διαθέσιμο στο κοινό.

#Amazon #AMAZON_Q #ChatBot #τεχνητή_νοημοσύνη #ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
amazon-apokalyptei-to-amazon-q-ena-chatbot-ai-gia-epicheiriseis.htm
Τυχαία Θέματα