American Airlines: Στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης... αποθηκεύοντας άνθρακα υπόγεια

Η American Airlines υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία για την παγίδευση 10.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα υπόγεια, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει τη ρύπανση που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος των αναπτυξιακών σχεδίων της αεροπορικής εταιρείας και σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας με την Graphyte. Η Graphyte, υποστηριζόμενη από τον Bill Gates, προωθεί προηγμένη τεχνολογία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εκπομπών άνθρακα, ξεκινώντας

έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Graphyte έχει μια εντελώς διαφορετική τακτική, την οποία αποκαλεί χύτευση άνθρακα. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν τρόπο μετατροπής της φυτικής ύλης - αποτρέποντάς την από την αποσύνθεση-, η οποία διαφορετικά θα απελευθέρωνε διοξείδιο του άνθρακα .

Η εταιρεία ξεκινά με τη συλλογή βιομάζας, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, είναι υπολείμματα από τη γεωργία και την παραγωγή ξυλείας. Στη συνέχεια, μαζεύει το φυτικό υλικό, αποτρέποντας την αποσύνθεση, καθώς απομακρύνει την υγρασία και τα μικρόβια. Μετά από αυτό, η βιομάζα συσκευάζεται και τυλίγεται και Graphyte υποστηρίζει ότι είναι περιβαλλοντικά ασφαλές, για να διασφαλιστεί ότι η αποσύνθεση δεν θα ξεκινήσει εκ νέου. Στην συνέχεια, το νέο βιώσιμο υλικό θα αποθηκεύεται σε υπόγειους θαλάμους και θα παρακολουθείται με αισθητήρες για να διασφαλιστεί ότι ο άνθρακας δεν διαφεύγει, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Graphyte θα δεσμεύσει και θα αποθηκεύσει 10.000 τόνους άνθρακα για την American Airlines έως το 2025.

Η αμερικανική εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, αλλά η αεροπορική βιομηχανία έχει λίγες βιώσιμες λύσεις αυτή τη στιγμή για να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα. Η American έχει επενδύσει στο υδρογόνο ως εναλλακτικό καύσιμο, αλλά δεν θα είναι εμπορικά βιώσιμο για τα επόμενα χρόνια.

«Οι βιομηχανίες που είναι δύσκολο να μειώσουν τις εκκρίσεις άνθρακα, όπως οι αερομεταφορές, θα χρειαστούν υψηλής ποιότητας μεθόδους δέσμευσης άνθρακα και μόνιμες βιώσιμες λύσεις για να επιτύχουν τους τη μείωση των εκπομπών» δήλωσε την Τρίτη (28/11) η Jill Blickstein, υπεύθυνη βιωσιμότητας της American.

Η Graphyte λέει ότι η χύτευση άνθρακα είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση στις ακριβές και τεχνολογικά εντατικές μεθόδους δέσμευσης και μείωσης άνθρακα. Η εταιρεία υποστηρίζεται από την Breakthrough Energy Ventures, μια επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Bill Gates και χρηματοδοτεί τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

#American_Airlines #ΜΕΙΩΣΗ_ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ_ΤΟΥ_ΑΝΘΡΑΚΑ #GRAPHYTE #Bill_Gates
Keywords
Αναζητήσεις
american-airlines-stochevei-sti-meiosi-tis-rypansis-apothikevontas-anthraka-ypogeia.htm
Τυχαία Θέματα
American Airlines, Στοχεύει,American Airlines, stochevei