Al Jazeera: Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς για εκεχειρία

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται, σύμφωνα με πηγές του Al Jazeera, οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, για την κατάπαυση του πυρός και την ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Ιμπραήμ Φραϊχάτ από το Ινστιτούτο της Ντόχας εκτιμά ότι, ως εκ τούτου, οι όροι της συμφωνίας θα κρίνουν και το αν θα αλλάξει σε ικανό βαθμό η εικόνα στα πολυαίμακτα πεδία μάχης.

«Θα είναι μια ανθρωπιστική εκεχειρία, θα είναι μια προσωρινή κατάπαυση πυρός, ή θα σημάνει

το τέλος του πολέμου;» είπε ο Φραιχάτ στο Al Jazeera.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε πολύ έντονη απόρριψη από πλευράς Ισραήλ σε κάθε είδους κατάπαυση πυρός, ακόμη και σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χθες ζήτησε μεν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, αλλά σχεδόν ντράπηκε να το πει. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή πίεση στο Ισραήλ από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Δυτικός αξιωματούχος που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους δήλωσε στο CNN ότι υπάρχει ακόμη αισιοδοξία για μια πιθανή απελευθέρωση, αλλά υπάρχει επίσης αναγνώριση ότι ο χρόνος περνάει. Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι συνομιλίες έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά σημείωσε ότι το Ισραήλ δεν θα καθυστερήσει για πολύ ακόμη μια χερσαία επιχείρηση.

Al JazeeraΙσραήλΧαμάςκατάπαυση πυρός
Keywords
Αναζητήσεις
al-jazeera-prochoroun-oi-diapragmatefseis-israil-chamas-gia-ekecheiria.htm
Τυχαία Θέματα