Γκάλαντ-Χερσαία εισβολή: Στόχος η καταστροφή του δικτύου σηράγγων της Χαμάς

Μια «μακρά» και «δύσκολη» χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα εξαπολύσει το Ισραήλ σύντομα, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ , Yoav Gallant, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιχείρηση θα έχει στόχο να καταστρέψει ένα τεράστιο δίκτυο σηράγγων που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Χαμάς στην περιοχή.

Ο Gallant λέει ότι η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Λέει ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ

καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».

Τα νοσοκομεία της Γάζας αναζητούν καύσιμα για να λειτουργήσουν γεννήτριες έκτακτης ανάγκης που τροφοδοτούν θερμοκοιτίδες και άλλο σωτήριο εξοπλισμό, αφού το Ισραήλ διέκοψε όλες τις παραδόσεις καυσίμων στη Γάζα στην αρχή του πολέμου, αναγκάζοντας το μοναδικό εργοστάσιό του να κλείσει.

Ο Γκάλαντ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η Χαμάς θα κατάσχει κάθε καύσιμο που εισέρχεται.

Λέει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων της, οι οποίες προέρχονται από περιοχές αμάχων. Έδειξε στους δημοσιογράφους εναέρια πλάνα από αυτό που λέει ότι είναι ένα φρεάτιο τούνελ που χτίστηκε ακριβώς δίπλα σε ένα νοσοκομείο.

«Για τον αέρα χρειάζονται λάδι. Για το πετρέλαιο μας χρειάζονται», αναφέρει. Αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ υποστήριξε ότι η Χαμάς είχε κλέψει καύσιμα από τον ΟΗΕ για να τα χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς.

ΓΚΑΛΑΝΤΙσραήλχερσαία επιχείρησηΓάζα
Keywords
Αναζητήσεις
gkalant-chersaia-eisvoli-stochos-i-katastrofi-tou-diktyou-sirangon-tis-chamas.htm
Τυχαία Θέματα