ALUMIL: Το πλάνο αναδιάρθρωσης και το «καύσιμο» ανάπτυξης

Θετικές επιπτώσεις θα έχει για την Alumil η μεταβίβαση δανειακών απαιτήσεων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ από τη doValue στην Παγκρήτια Τράπεζα, όπως σημειώνει σε σχετική απάντησή της προς ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία. Συμπληρώνει δε ότι η εμπλοκή της Παγκρήτιας Τράπεζας στον δανεισμό της αποτελεί
ψήφο εμπιστοσύνης στις θετικές προοπτικές της εταιρείας.

Ειδικότερα, η Alumil σημειώνει: "Σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ, επισημαίνει τα κάτωθι: i. Κατόπιν επικοινωνίας της doValue, επιβεβαιώθηκε η μεταβίβαση δανειακών απαιτήσεων της CAIRO NO.3 και της FRONTIER (υπό την κοινή διαχείριση της doValue) συνολικής αξίας 40.890.797,66 προς την Παγκρήτια Τράπεζα, δίχως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην από 03.12.2020 Σύμβαση Αναδιάρθρωσης, η μεταβίβαση δανειακών απαιτήσεων/ομολογιών δεν προϋποθέτει την συναίνεση της ΑΛΟΥΜΥΛ, ολοκληρώνεται με απλή σύμβαση προσχώρησης και, ως εκ τούτου, δεν επιφέρει καμία αλλαγή στους όρους της αναδιάρθρωσης. ii. Η εν θέματι μεταβίβαση δανειακών απαιτήσεων θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις για την ΑΛΟΥΜΥΛ, καθώς εκτιμάται ότι: α) θα υλοποιούνται οι επιχειρηματικές αποφάσεις χωρίς αντιρρήσεις ή μεγάλες καθυστερήσεις, β) θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, γ) θα γίνει εφικτή η περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών στο εξωτερικό, και, δ) θα επιτραπεί η πραγματοποίηση περισσότερων επενδύσεων για αναπτυξιακούς σκοπούς. Η δε ανάμειξη της Παγκρήτιας Τράπεζας στον δανεισμό της ΑΛΟΥΜΥΛ, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ευρωστία και τις θετικές προοπτικές της εταιρείας. Με βάση, δε, κύκλους της εταρείας, η όλη εξέλιξη διευκολύνει την πρόσβασή της σε σημαντικές πηγές χρηματοδότησης, ενώ αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή της. Υπενθυμίζεται, ότι πριν τέσσερα χρόνια η ΑΛΟΥΜΥΛ προχώρησε σε αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως αναγακία κίνηση για τη θωράκιση και την ανάπτυξη της εταιρείας. Με βάση όσα αναφέρονταιμ η ΑΛΟΥΜΥΛ, συνέχισε να εξυπηρετεί με απόλυτη συνέπεια το σύνολο των δανείων της και έκτοτε καταγράφει δυναμική ανάπτυξη, πραγματοποιώντας μεγάλες επενδύσεις από ίδιους πόρους. Τα στελέχη της, βέβαια δεν κρύβουν, ότι η εκχώρηση, στη συνέχεια, από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την ΑΛΟΥΜΥΛ. Έτσι, για να ανοίξει η πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πήγες, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό,κρίθηκε ότι ήταν απαραίτητη η εμπλοκή τράπεζας και όχι servicers, καθώς σε μια περίπτωση πχ αιτήματος στο Ταμείο Ανάκαμψης, έπρεπε πρώτα να έχει εξασφαλιστεί, η συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers), που είναι χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία.

Ήδη, έτσι, η ΑΛΟΥΜΥΛ υλοποιεί με συνέπεια ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων, άνω των 10 εκατ. ευρώ, σε μια σειρά τομείς, από την έρευνα και την τεχνολογία, μέχρι την επέκταση της δυναμικότητας, την αυτοματοποίηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών της μονάδων.

Γιώργος ΑλεξάκηςALUMILΑΛΟΥΜΙΛΠαγκρητία Τράπεζα
Keywords
Τυχαία Θέματα
ALUMIL,