Σφοδρή επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο με βαλλιστικούς πυραύλους και drone

19:46 6/6/2025 - Πηγή: Dimosio

Μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα υπάρξει απάντηση στην ουκρανική επιχείρηση «Ιστός της Αράχνης», η οποία είχε στόχο ρωσικά μαχητικά σε αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο μέχρι τώρα απολογισμός περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 16 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Επίθεση δέχθηκε

και η πόλη Λουτσκ, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Ρωσία χρησιμοποίησε 15 drones και έξι πυραύλους, προκαλώντας τραυματισμούς σε πέντε πολίτες και εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και οχήματα.

Στην πρωτεύουσα, η πτώση συντριμμιών και οι επιθέσεις με drone προκάλεσαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της πόλης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν το σφοδρό ρωσικό πλήγμα.

BREAKING NEWS: Kyiv Ukraine is currently under heavy bombardment as powerful explosions hit their capital. Russia is attacking full force. pic.twitter.com/LaApSgLNCK

— Dom Lucre | Breaker of Narratives (@dom_lucre) June 6, 2025

Ο Τκατσένκο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι χτύπησε κατοικημένες περιοχές με την επίθεση με drones, λέγοντας ότι ένα πολυώροφο κτίριο στην περιοχή Σολομιάνσκι του Κίεβο υπέστη ζημιές.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε επίσης πυρκαγιές στις περιοχές Χολοσιβσκι και Ναρνίτσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι μονάδες της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας έχουν τεθεί σε επιφυλακή στην περιοχή Ομπολόν του Κιέβου, ανέφερε ο Κλίτσκο στο Telegram νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα.

«Η επίθεση στην πρωτεύουσα συνεχίζεται. Μείνετε στα καταφύγια!», δήλωσε ο δήμαρχος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα