Μήνυμα Ζελένσκι σε Ευρώπη και ΗΠΑ: «Πιέστε τη Ρωσία αλλιώς είστε συνένοχοι»
Αμείωτη συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Μόσχα εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικά εδάφη, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και εκτεταμένες καταστροφές. Από την πλευρά του, το Κίεβο πραγματοποίησε νυχτερινές επιθέσεις, πλήττοντας ρωσικά αεροδρόμια και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές του Σάρατοφ και του Ραζάν.
«Οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις εξαπέλυσαν προληπτικό πλήγμα. Την παραμονή της μαζικής εχθρικής επίθεσης, χτυπήθηκαν εχθρικά αεροδρόμια και άλλες σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο ουκρανικός στρατός
Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν στη διάρκεια της νύχτας 174 ουκρανικά drones.
O δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν έκανε λόγο για επιδρομή τουλάχιστον 10 ουκρανικών drones εναντίον της πρωτεύουσας. Τρία αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη μεγαλούπολη ανέστειλαν τη λειτουργία τους προσωρινά, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, η οποία ήρε στη συνέχεια το μέτρο.
Παράλληλα, σε ανάρτησή του ο Ουκρανός ηγέτης, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν σχεδόν σε όλη την Ουκρανία. Στο Βολίν, τη Λβιβ, το Τερνοπόλ, το Κίεβο, το Σούμι, την Πολτάβα, το Χμελνίτσι, το Τσερκάσι, το Τσέρνιγκοφ, σημειώνοντας πως κάποιοι από τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, συνολικά, στη σημερινή επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και περισσότεροι από 40 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων.
Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας κατέρριψαν 406 από τους 452 πυραύλους και drones που εξαπέλυσε κατά την διάρκεια της νύκτας η Ρωσία κατά της ουκρανικής επικράτειας, ανακοίνωσε και ο ουκρανικός στρατός.
«49 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 3 θάνατοι – όλοι τους ήταν υπάλληλοι της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί τόπου, καθαρίζουν τα συντρίμμια και διεξάγουν επιχειρήσεις διάσωσης. Όλες οι ζημιές θα αποκατασταθούν οπωσδήποτε», τόνισε ο Ζελένσκι.
Στη συνέχεια, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναφέροντας:
«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό. Από το πρώτο λεπτό αυτού του πολέμου, χτυπούν πόλεις και χωριά για να καταστρέψουν τη ζωή. Έχουμε κάνει πολλά μαζί με τον κόσμο για να μπορέσει η Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Αλλά τώρα είναι ακριβώς η στιγμή που η Αμερική, η Ευρώπη και όλοι σε όλο τον κόσμο μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο από κοινού πιέζοντας τη Ρωσία. Αν δεν ασκείται πίεση και δίνεται στον πόλεμο κι άλλος χρόνος για να πάρει ζωές – αυτό συνιστά συνενοχή και υπευθυνότητα. Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά».
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συνελήφθη ο 23χρονος οδηγός ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ποσειδώνος
- Μητέρα 48χρονου: «Πιστεύω θα γυρίσει το παιδί μου, ο Θεός δεν θα με εγκαταλείψει»
- Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος
- Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο Γιώργος Σιώμος
- Δημήτρης Χατζηχρήστος: Συγκινεί η σύζυγός του - «Σου είπα θα πεθάνω αν θα χαθείς κι όμως έχω ζήσει»
- Φωτιά στο Μάτι: Εντοπίστηκε ο πρώην επικεφαλής του ΕΣΚΕ Φωστιέρης - «Προχωρά η φυλάκισή μου»
- Πώς να εκτυπώσετε τη γνωμάτευση αναλωσίμων στο e-ΔΑΠΥ όταν δεν την έχει ο ασφαλισμένος σε έντυπη μορφή
- Γαλλία: 8 στους 10 υποχρεώθηκαν «να σφίξουν το ζωνάρι»
- H ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και κατονομάζει τους απεργοσπάστες
- Ακύρωσε την κλεισμένη μεταγραφή Πελεγκρίνι ο Παναθηναϊκός – Επικοινωνία με ΑΕΚ για Κυριακόπουλο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimosio
- Παραλίες κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
- Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου
- Παπαδάκης σε Αντωνοπούλου: «Ίσως θεωρηθεί λίγο υποκριτικό που είσαι σήμερα εδώ..»
- Χειροπέδες σε δύο ανήλικους μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι
- Μήνυμα Ζελένσκι σε Ευρώπη και ΗΠΑ: «Πιέστε τη Ρωσία αλλιώς είστε συνένοχοι»
- Attica Bank: Η πρώτη διεθνής έκδοση ομολόγων στην ιστορία της Τράπεζας

- Τελευταία Νέα Dimosio
- Μήνυμα Ζελένσκι σε Ευρώπη και ΗΠΑ: «Πιέστε τη Ρωσία αλλιώς είστε συνένοχοι»
- Χειροπέδες σε δύο ανήλικους μετά από καταδίωξη στο Χαλάνδρι
- Attica Bank: Η πρώτη διεθνής έκδοση ομολόγων στην ιστορία της Τράπεζας
- Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου
- Παραλίες κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
- Παπαδάκης σε Αντωνοπούλου: «Ίσως θεωρηθεί λίγο υποκριτικό που είσαι σήμερα εδώ..»
- Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή της 62χρονης που της έγινε κατά λάθος μετάγγιση αίματος
- Δήμος Γλυφάδας: Επτά πρωτιές στην αξιολόγηση των δήμων από τους πολίτες
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ Δυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανελλήνιες 2025 | Μαθητής παραπλανήθηκε από λάθος ώρα που έδειχνε το ρολόι της αίθουσας
- Κόλπα
- Επτά summer camps για ένα υπέροχο καλοκαίρι στην πόλη
- Σύλληψη ενός ατόμου για τη διπλή δολοφονία - Ο ρόλος του στην υπόθεση
- Πάτρα: Ομάδα ατόμων προκάλεσε φθορές σε κτίριο Υπηρεσίας καθώς και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο
- Λεωφόρος Ποσειδώνος: Δύο συλλήψεις για το θανατηφόρο τροχαίο
- Πλακιάς: Οικογένειες θυμάτων δεν συμφωνούν με την προανακριτική πρόταση που κατατέθηκε εξ ονόματός τους
- Ο λόγος που ο Σκορσέζε δεν βλέπει πια ταινίες στους κινηματογράφους
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 34χρονος που σκότωσε το γατάκι
- Βασίλης Παπαβασιλείου: Το μεγαλείο του παρελθόντος μάς καταδίκασε σε ακινησία