Σε επενδύσεις έργων νέας γενιάς θα δώσει προτεραιότητα το ΕΠΑνΕΚ

07:26 15/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Σε επενδύσεις έργων νέας γενιάς αλλά και μεγάλα έργα που χρονίζουν θα δώσει προτεραιότητα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» – ΕΠΑνΕΚ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως εκτιμά ο κ. Χατρίτσης, μέσα στο 2018 οι εντάξεις έργων στο ΕΠΑΝΕΚ θα ξεπεράσουν το 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος. Οι δαπάνες για το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα προκύψουν από:

Εργα έρευνας

και τεχνολογίας (το μεγαλύτερο τμήμα τους θα αφορά στη δράση Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ)

• Την υλοποίηση των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων. Αφορά κυρίως στις δράσεις του ΕΠ: ενίσχυση αυτοαπασχόλησης επιστημόνων, νεοφυής επιχειρηματικότητα, αναβάθμιση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων

Εργα στον τομέα τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών από ενεργειακά έργα (υποδομές και εξοικονόμηση ενέργειας)

Εργα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που αφορούν σε δράσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό και την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης

• Την υλοποίηση έργων υποδομής των τομέων τουρισμού και πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 92 προσκλήσεις υποβολής προτάσεων / αιτήσεων για υποδομές και ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 δισ. ευρώ (69% του προϋπολογισμού του ΕΠΑνΕΚ). Από αυτές, οι 13 αφορούν σε προκηρύξεις δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις και οι 4 προσκλήσεις αφορούν στη σύσταση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα