Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 8.166 μονίμων στους δήμους

07:57 6/2/2018 - Πηγή: Dimosio

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα -κλιμακωτά- οι αιτήσεις των υποψηφίων στην πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το 2018, που αφορά στην πρόσληψη 8.166 μονίμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 133 απόφοιτοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 84 πτυχιούχοι ΤΕΙ, 2.714 απόφοιτοι Λυκείου και 5.235 υποψήφιοι χωρίς ιδιαίτερα προσόντα σε τομείς όπως η καθαριότητα, η ύδρευση-αποχέτευση, ο φωτισμός κ.α.

Οι ειδικότητες της προκήρυξης αφορούν

όλο σχεδόν το φάσμα των πτυχίων, καθώς ζητούνται μηχανικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, γραμματείς, χειριστές μηχανημάτων, τεχνίτες, εργοδηγοί, αλλά και προσωπικό καθαριότητας.

«Κλειδί» για την επιτυχή διεκδίκηση μίας από τις θέσεις της προκήρυξης είναι η εμπειρία, γεγονός που ευνοεί τους ήδη συμβασιούχους στους δήμους.

Για όλες τις θέσεις των κατηγορών ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, εφόσον η εμπειρία έχει διανυθεί σε αντίστοιχες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας ΟΤΑ ή νομικών προσώπων αυτών, μοριοδοτείται με 17 μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι είκοσι τέσσερις μήνες.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στον δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018.

Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι αιτήσεις ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 20 του μήνα και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

Τελευταίες θα υποβληθούν οι αιτήσεις για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 80.000, σύμφωνα με στελέχη του ΑΣΕΠ. Οι ημερομηνίες υποβολής τους ξεκινούν στις 8 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και λήγουν στις 23 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα