Πιο φτωχικά τα φετινά Χριστούγεννα για το 62% των Ελλήνων

Λιγότερα διαθέσιμα χρήματα έχει να ξοδέψει το 62% των Ελλήνων τα φετινά Χριστούγεννα σε σύγκριση με το 2016. Ο προϋπολογισμός του Έλληνα καταναλωτή για τα Χριστούγεννα του 2017 ανέρχεται σε 450 ευρώ, μειωμένος κατά 7 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με έρευνα

της Deloitte, το ποσοστό των συμπολιτών μας που δήλωσε ότι δεν θα αγοράσει καθόλου δώρα υπολογίζεται σε 15% ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9%. Ο χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός των Ελλήνων κατανέμεται σε δαπάνες για αγορά φαγητού και ποτών (157 ευρώ), αγορά δώρων (136 ευρώ), ταξίδια (82 ευρώ) και διασκέδαση (75 ευρώ).

Από τα στοιχεία της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε δέκα χώρας, προκύπτει ότι οι Έλληνες καταναλωτές ανέδειξαν ως δώρο που είναι πιο πιθανό να λάβουν τα είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ ως 2η επιλογή εμφανίζονται το φαγητό και το ποτό. Τα βιβλία κατέλαβαν την 3η θέση στην Ελλάδα και την 1η θέση στην Ευρώπη. Όσον αφορά το πού γίνονται οι αγορές, στην χώρα μας οι πολίτες ψωνίζουν κυρίως στα φυσικά καταστήματα για τις αγορές των Χριστουγέννων, καθώς η εμπειρία της επίσκεψης στα στολισμένα καταστήματα τους δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών. Σχετικά με τις προτιμήσεις στη μέθοδο πληρωμής, η πλειοψηφία των καταναλωτών επιλέγει τις χρεωστικές κάρτες τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και ηλεκτρονικά. Ακολουθούν στην προτίμηση τα μετρητά και οι πιστωτικές κάρτες ως προτιμώμενες μέθοδοι πληρωμής. Η πλειοψηφία των καταναλωτών ξεκινά τις χριστουγεννιάτικες αγορές το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συνεχίζουν πιο έντονα την περίοδο μεταξύ της 16ης και 24ης Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα