Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το διαβήτη στα ΚΑΠΗ του Δήμου

Δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη, την διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη στις μεγαλύτερες ηλικίες διοργανώνει αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Σε συνεργασία με την AMKE «Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη», την ευγενική υποστήριξη του κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου απευθύνει την σχετική εκστρατεία στα πέντε δημοτικά ΚΑΠΗ και το ΚΑΠΗ

του Ερυθρού Σταυρού, που φιλοξενείται στην πόλη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πάνω από 600 μέλη της τρίτης ηλικίας να εξεταστούν, αριθμός πρωτοφανής για μια τέτοια δράση.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο του Σακχαρώδους Διαβήτη.Δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου.Δωρεάν εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης.Δωρεάν εξετάσεις Διαβητικής Νευροπάθειας.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, η εκστρατεία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες από το Α’ ΚΑΠΗ, θα συνεχιστεί μεθαύριο 16 Νοεμβρίου στο ΚΑΠΗ της οδού Πρασίνου Λόφου και κατόπιν στα υπόλοιπα ως εξής:

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στους χώρους των ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα:

23/11/17 Β΄ ΚΑΠΗ

30/11/17 ΚΑΠΗ Αυγής

6/12/17 ΚΑΠΗ Ερυθρού Σταυρού

12/12/17 ΚΑΠΗ Καναπίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα