Κόκκινα δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ πωλούν Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank

Να βγάλουν στο σφυρί κόκκινα δάνεια συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ ετοιμάζονται Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank. Η Πειραιώς προχωρά στην πώληση δύο πακέτων μη εξυπηρετούμενων δανείων αξίας 3 δισ. Το πρώτο, αξίας, 1,5 δισ. ευρώ, αφορά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις, ενώ το δεύτερο 1,5 δισ. κόκκινα καταναλωτικά δάνεια,χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών. Πιο γρήγορα τρέχει τις διαδικασίες η Alpha Bank,

καθώς έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν από τους υποψήφιους αγοραστές οι προσφορές για κόκκινα καταναλωτικά δάνεια, καθώς και δάνεια μικρών επιχειρήσεων, ύψους 3δισ. ευρώ.

Ήδη την αρχή έκανε η Eurobank, «σκοτώνοντας» καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας 1,5 δις. ευρώ με αντίτιμο μόλις 3 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, Με δεδομένο ότι η πώληση του πακέτου δανείων της Eurobank είχε χαρακτηριστεί ως προπομπός για τη συνέχεια, αναμένεται και οι υπόλοιπες τράπεζες να πουλήσουν και τα δικά τους κόκκινα δάνεια σε πολύ χαμηλές τιμές. Οι τιμές που θα προσφέρουν τα ξένα funds εκτιμάται πως θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φθάσουν τα 5 ευρώ για κάθε 100 ευρώ δανείου, καθώς τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά έχουν μηδαμινή δυνατότητα ολικής αποπληρωμής από τους κατόχους τους και καμία εμπράγματη εξασφάλιση (όπως ακίνητα).

Keywords
Τυχαία Θέματα