Δημόσιο: 875 μόνιμες προσλήψεις μετά τον Αύγουστο – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

10:21 20/8/2018 - Πηγή: Dimosio

Μήνας προκηρύξεων αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς δύο προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις, τις οποίες αναμένουν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, αναμένεται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά τους 757 μόνιμους υπαλλήλους σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και συγκεκριμένα στη καθαριότητα και τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης.

Η προκήρυξη, συμπληρωματική της θηριώδους 3Κ/2018, αφορά 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από προσωπικό χωρίς ειδικά τυπικά προσόντα, ενώ τη “μερίδα του λέοντος” θα λάβουν

οι υπηρεσίες καθαριότητας. Οι φορείς θα ενισχυθούν, μεταξύ άλλων, επιστάτες, προσωπικό γενικών καθηκόντων, βιολόγους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνίτες (ηλεκτρολόγους), υδρονομείς, γεωλόγους, οδηγούς (απορριμματοφόρων και φορτηγών), χειριστές μηχανημάτων έργων, εργάτες καθαριότητας, φύλακες, πολιτικούς μηχανικούς, φύλακες, οδηγούς, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογιστές, οικονομολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, βιολόγοι κλ.π.

Οι υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα καταλήξει στη κατανομή των θέσεων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 470 θέσεις θα καλυφθούν από 28 δήμους, ενώ περίπου 250 θέσεις θα πληρωθούν από 13 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον επτά ακόμα νέες προκηρύξεις παίρνουν σειρά στο ΑΣΕΠ την επόμενη μέρα των μνημονίων, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου καθώς η ανώτατη αρχή θα αφιερώσει τον ενδιάμεσο χρόνο στην προώθηση των διαδικασιών για προκηρύξεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, εκτός από τις 757 προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, αναμένονται ακόμα 118 θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποκλειστικά σε δήμους και περιφέρειες νησιωτικών περιοχών. Πρόκειται για μόνιμες θέσεις σε δήμους με τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεωμορφολογίας και γεωγραφικής θέσης, που έχουν πολλά κενά σε θέσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανάψει το “πράσινο φως” για τις θέσεις, οι οποίες αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Υπενθυμίζεται ότι στο βατήρα της εκκίνησης βρίσκεται προκηρύξεις για 53 θέσεις στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, 120 θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 137 συνολικά θέσεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου όπως Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), την Ιερά Μονή Τριφυλλίας και Ολυμπίας και την ΕΥΑΘ, 79 θέσεις στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και 120 θέσεις ελεγκτών στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα