Δήμαρχος Πατρέων: Παράταση συμβάσεων «παρατασιούχων» πέρα της 31 Μαρτίου

11:04 21/3/2018 - Πηγή: Dimosio

Το αίτημα για παράταση των συμβάσεων των «παρατασιούχων» και μετά τις 31 Μαρτίου στήριξε χθες ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων 44 εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου (καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους και μετά τις 31 Μάρτη 2018, γιατί ο Ν.4479/17, ορίζει ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να απασχολούνται μετά την ημερομηνία αυτή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο «οι συγκεκριμένοι

εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στον δήμο στις 28 Δεκέμβρη 2015 με κριτήρια ΑΣΕΠ ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, γιατί τα μνημόνια και η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων απαγορεύουν τις μόνιμες προσλήψεις.

Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται με τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών».

Ο κ.Πελετίδης τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά, ανέφερε ότι εργάζονται σε κρίσιμες δημοτικές υπηρεσίες και καλύπτουν κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ παράλληλα στήριξε το αίτημά τους για μονιμοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας με τις αποφάσεις του 14/12/2016, 27/1/2017, 5/7/2017, προειδοποιούσε «για τα αδιέξοδα που θα προκαλέσει η πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και διεκδικούσε την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – παρατασιούχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα