Περιθώριο επτά ημερών θα έχουν οι νέοι αγοραστές ΙΧ για να το ασφαλίσουν

11:02 21/3/2018 - Πηγή: Dimosio

Μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου για να αποφύγουν πρόστιμα για ανασφάλιστο ΙΧ δίνει νέα απόφαση ​της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου​​.

Με την απόφαση (ΠΟΛ.1046/2018) τροποποιείται η περσινή απόφαση Αλεξιάδη η οποία αφορά στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ώστε να μην επιβάλλεται το πρόστιμο των ανασφάλιστων οχημάτων, εφόσον ο αγοραστής προβεί στη σύναψη συμβολαίου εντός επτά εργασίμων ημερών από την ημερομηνία αγοράς, αντί τριών που ίσχυε.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός η ΑΑΔΕ

είχε προαναγγείλει νέο γύρο διασταυρώσεων περί τα τέλη Μαρτίου, με βάση και το επιχειρησιακό πλάνο της ΑΑΔΕ. Στις 22 Φεβρουαρίου τα συναρμόδια υπουργεία εξέδωσαν και Πληροφοριακό Οδηγό με στόχο «την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων» όπως αυτά που ανέκυψαν την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε να γίνει διασταύρωση. Με βάση το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε τότε η ΑΑΔΕ «ανακοινώνεται ότι, μετά το πέρας 30 ημερών από την έκδοση του συγκεκριμένου Πληροφοριακού Οδηγού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα διενεργήσει την επόμενη ηλεκτρονική διασταύρωση, σε ημερομηνία που δεν θα ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Εφεξής, τηρώντας τις απαιτήσεις του νόμου 4141/2013, θα διενεργεί τουλάχιστον δυο ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε έτος, σε ημερομηνίες που επίσης δεν θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων».

Keywords
Τυχαία Θέματα