133 θέσεις στη Πυροσβεστική Ακαδημία – Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

10:46 16/6/2018 - Πηγή: Dimosio

Μήνας υποβολής αιτήσεων για μία από τις 133 θέσεις στην Πυροσβεστική Ακαδημία ο Ιούνιος καθώς οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν από τώρα ενδιαφέρον και να ακολουθήσουν την διαδικασία των αξιολογήσεων που μπορεί να τους οδηγήσουν στην επιτυχία.

Για τον διαγωνισμό του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα ο ακριβής αριθμός των εισακτέων αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι 133 άτομα εκ των οποίων οι 100 πυροσβέστες και οι υπόλοιποι αξιωματικοί (ανθυποπυραγοί). Κατά τα λοιπά έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά οι διαδικασίες που περιλαμβάνουν

μεταξύ άλλων:

-Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από τη Δευτέρα 18/06/2018 έως και τη Δευτέρα 25/06/2018. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα είναι δυνατή η υποβολή της παραπάνω αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης.

-Ακολούθως, ο υποψήφιος εκτυπώνει εις διπλούν το σχετικό αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης το οποίο θα πρέπει να προσκομίσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως, τις ημερομηνίες από την Τρίτη 19/06/2018 έως και την Τρίτη 26/06/2018 και από ώρα 08:00 ́ έως ώρα 16:00 ́ (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου), στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκεται η κατοικία του. Στο αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής ενσωματώνεται η βεβαίωση ελέγχου αναστήματος και ημερομηνίας γέννησης που θα συμπληρώνεται από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών.

-Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι γεννημένοι μετά την 1/1/1993 εκτός αν υπάγονται στην ειδική κατηγορία των Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ., οπότε το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται στα 33 χρόνια. Πρέπει επίσης να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που επιτρέπει τη συμμετοχή σε πανελλήνιες εξετάσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ, υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Εξέτασης.

-Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν πως δέχονται να υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν την εισαγωγή τους καιότι προτίθενται να δηλώσουν Σχολή/ες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στη δήλωση προτίμησης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Μηχανογραφικό Δελτίο).

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Οι υποψήφιοι και για τις δύο περιπτώσεις, αφού κριθούν ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις από τις αρμόδιες Επιτροπές, παρουσιάζονται ενώπιον Επιτροπής Αθλητικών Δοκιμασιών σύμφωνα με το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων, με κατάλληλη αθλητική περιβολή και υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τα κάτωθι αγωνίσματα:

1) Δρόμος 100 μ. σε μέγιστο χρόνο 16 ́ ́ (μια προσπάθεια).

2) Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

3) Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

4) Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

5) Δρόμος 1.000 μ. σε μέγιστο χρόνο 4 ́ και 20 ́ ́ (μια προσπάθεια).

Keywords
Τυχαία Θέματα