Τσελέντης: Φόβοι για σεισμό 6 Ρίχτερ στην Αθήνα

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για την πιθανότητα εκδήλωσης σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Αθήνας.
Με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα σημειωθεί ισχυρός σεισμός

της τάξης των 6 Ρίχτερ.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», προτού επισημάνει τις ελλείψεις της Αθήνας στον αντισεισμικό τομέα.

«Λένε όλοι ότι η Αθήνα άντεξε. Δεν άντεξε. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ. Δηλαδή 30 φορές πιο δυνατός» ανέφερε, ενδεικτικά, ερωτηθείς για τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Εξήγησε δε, ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, ενώ επανέλαβε ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά.
Αυτή τη στιγμή, κατά τον ίδιο, η μετασεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος μετασεισμός – πάντα κάτω των 5 Ρίχτερ.
Δεν παρέλειψε, τέλος, να εξαπολύσει νέα πυρά εναντίον του προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμη Λέκκα.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα